Rabobankcompetitie augustus 2017; Regen en van de hoed en de rand.

bcug001In onze flight is maar 1 woord van toepassing voor onze wedstrijd: ‘consistentie’.

De hele middag valt er regen, zo’n klein waasje waar je niet echt heel nat van wordt, geen wind, wel druppels op je bril, moeilijk om een keuze te maken of je wel of geen regenkleding aandoet. Heel gestaag in een rustig ritme met gelijke valkracht, druppelt dat water consistent naar beneden.


Evenals het ritme van het scoren. Een vaste structuur van een streep op de kaart, afgewisseld met 6 slagen voor een hole (ongeacht of het een par 3, 4 of 5 is) zorgt voor een consistente opbouw van de scoringskaart. Aangevuld met een consistente houding van positiviteit, maakt deze golfmiddag er een die als zeer aangenaam (en consistent) mijn boeken in gaat.

Verrast door een heerlijke kom soep en een goed verzorgde barbecue, gaan we de avond in.
Er zijn veel gasten aanwezig (zoveel dat ik de namen niet bij kon houden met opschrijven, waarvoor excuses) en aan het applaus te horen begrijpen zij ook waarom de businessclub van het Woold zo gezellig is. Het een en ander wordt kracht bijgezet door onze voorzitter, die nog eens allemaal vertelt wat er op het programma 2017 staat voor de leden van de businessclub. (zie E-golf)

bcaug002

In de bedrijfspresentatie neemt Jack van der Vleuten (samen met zijn vrouw Tonnie) ons mee naar zijn langgevelboerderij uit 1874 van 36 meter lang, in 8 jaar omgetoverd tot een Bed & Breakfast van formaat en met behoud van historische waarde.
4 kamers, waarin in de namen van de kamers de Brabantse historie van het leven op het platteland te herkennen valt. Wie wil nou niet de nacht doorbrengen in een ‘Hooizolder’, de ‘Vurkammer’, de ‘Schelft’ of zelfs de ‘Goei kammer’. Ik weet nog dat je alleen op hoogtijdagen die ‘Goei kammer’ mocht betreden, laat staan erin slapen. Dus dat moet wel een hele bijzondere ervaring zijn, daar bij Jacques en Tonnie.

Jack omschrijft de kracht van zijn bedrijf als volgt: Elkaar iets gunnen, dus samenwerken met collega’s en elkaar uit de brand helpen als dat nodig is. Een goede actuele en betrouwbare website, waar gasten direct kunnen boeken. En last but not least; de gasten persoonlijk door de eigenaren ontvangen. Zelf aanwezig zijn en zorgen dat de B&B-ervaring tot in de puntjes geregeld is.
Jacques’ tip voor andere ondernemers is dat wat je doet niet zo heel veel uitmaakt. Maar het maakt wel uit of je dat met veel plezier doet. Verder geeft hij aan dat hij veel weet van de hoed. Maar van de rand niet altijd. Daar heeft hij een oplossing voor! Je huurt voor deze randzaken gewoon randfiguren in, die ervoor zorgen dat de hoed en de rand weer bij elkaar passen.


Dagwinnaars 10 augustus 2017

Dames

Stableford punten

Heren

Stableford punten

1e: Emma Huijbregts

37 punten

1e: Jack vd Vleuten

43 punten

2e: Ans van Eijk

36 punten

2e: Piet Leenen

41 punten

3e: Femke van der Horst

34 punten

3e: Frans Sijben

37 punten

 

Dames longest

Dames neary

Heren longest

Heren neary

Karin Jobse

Ruth Zegwaard

Ben Buiting

Edwin van Berge Henegouwen


Met hartelijke groet
MC training & coaching, Marij Coolen