Rabobankcompetitie 9-7-2015 Businessclub het Woold

rabobusjul15Een afspraak die uitliep, snel een boterham opeten in de auto en nog ff tanken. Ik sjees de parkeerplaats op, mijn flightgenoten staan al naar me te zwaaien met mijn scorekaart en ik vlieg als een dolle met golftas naar hole 10. Pfffffff, net op tijd voor de shotgun.

Een beroerdere voorbereiding op deze wedstrijd kan ik niet bedenken. Dat vertaalt zich al snel in 2 dikke strepen op de eerste 2 holes, die ik speel. De toon qua golfspel is gezet, ut gaat hem niet worden vandaag! Dan het vizier maar op andere zaken zetten.

 

Dat begint uiteraard bij de prachtige luchten en vergezichten boven de golfbaan. Mooie wolkenpartijen, af en toe een ietsjepietsje donker, maar vooral afgewisseld met de nodige zon. Dat leidt weer naar een kleine modeshow in onze flight. Ik heb medespelers met soms een blauwe trui en dan weer een beige polo, of een groen technisch shirtje dat plaats neemt onder een paarse sweater, heel afwisselend.

De baan ligt er mooi bij. De greens gaaf en snel (in ieder geval veel te snel voor mij). De begroeiing tussen de holes groeit langzaam toe naar volwassenheid. En inderdaad, als je goed oplet dan zijn de vele kleurenschakeringen en de bloemenpracht een moment van aandacht waard. Wist u trouwens, dat er bij ons plantjes voorkomen, die oorspronkelijk van de Stippelberg komen. Moet toch nie gekker worden.

Het waterpeil in de vijvers is aanzienlijk lager dan normaal, maar dat weerhoudt een moedereend en haar kroost er niet van om parmantig rond te zwemmen. Onverwacht komen er kleine eendjes uit het water naar boven drijven. Het blijkt een andere soort te zijn, ik noem ze maar ‘duikzwemvijvereendjes’

Verder is het heel opvallend welke stijl spelers hanteren tijdens hun golfspel. Zo zag ik gisteren een speler, die met de putter in 1 hand probeerde het holletje te vinden. In alle rust bereidt hij zich voor op zijn slag. De linkerhand elegant en rustig op zijn rug. Het doet me denken aan een sjieke ober, die op het punt staat om een glaasje wijn in te schenken. Langzaam, iets vertraagd, maar wel helemaal onder controle slaat hij zijn putter door de bal. Geen één keer valt het balletje in de hole, maar het ziet er wel indrukwekkend uit. En…een kleinigheidje houd je altijd.

Gijs van den Oever is zo langzamerhand een beroemde persoonlijkheid op golfbaan het Woold. Recent heel succesvol met het toernooi voor stichting ‘Golfen zonder grenzen” en nu met een bedrijfspresentatie van zijn bedrijf ‘DS80’ verpakkingsmaterialen.

Ik wist niet dat er zoveel te vertellen viel over een doosje. Ze denken bij DS 80 na over de box, in the box, around the box en out of the box. Op maat gemaakt voor de klant, snel geleverd, online besteld, zonder overtollige ruimte (en dus lucht) tussen het artikel en de verpakking. Maatschappelijk verantwoord (er worden nieuwe bomen geplant om de hoeveelheid hout op peil te houden om überhaupt karton te kunnen maken) en met oog voor duurzaamheid. Gericht op langetermijnrelaties met klanten en stakeholders.

Oh ja er is ook nog gegolfd en dat levert dus winnaars op:

  • Dames: Femke van der Horst
  • Heren: Erik van Oosterhout
  • Neary dames: Vivian schriks
  • Neary heren: Ben Buiting
  • Longest dames: Sarah Carpenter
  • Longest heren: Bart Verkoelen

Schrijft u zaterdag 29 augustus op in uw agenda. Dat is een belangrijke datum. Op deze zaterdagmiddag wordt “Business Family Day” gehouden. Schrijf allemaal in met uw kind of kleinkind. Het belooft een gezellige dag te worden.

Hartelijke groet,
Marij Coolen
natuurluk duursaam