Rabobankcompetitie 13-8 thuisblijverstoernooi of family and business?

bccomp002 300Het is weer zover, de zomereditie van de Rabobankcompetitie. Een soort van tussenrondje, want het is de top van de vakantieperiode in het zuiden des lands. (Dacht ik).
Wat schetst mijn verbazing: 45 deelnemers aan de 18 holes competitie en 22 deelnemers aan de 9 holes competitie + een aantal gasten. Dan denk je toch bij jezelf; zoveel deelnemers, gaan die ondernemers dan niet met vakantie??

Houden zij in hun eentje hun schip op koers en varende in de tijd, dat hun personeel aan het genieten is van zand, zee en zon??” Tja….iemand moet het werk doen. Maar mijn inziens zijn al die ondernemers wel een weekje te laat, want het thuisblijverstoernooi is ècht vorige week gespeeld.

Neemt niet weg dat 13-8 een geweldige dag is om het vakantiegevoel op te wekken. Zomerse temperaturen, gebruinde snoetjes, blote armen èn benen, sproeiers in de baan, waarschuwing voor bijtende dazen en gevaar voor uitdroging. Heel veel zonnebrillen en zwetende deelnemers. Echt vakantie.

Die zomerse temperaturen vragen wel wat extra. Ik merk het aan mezelf en aan mijn flightgenoten. We beginnen echt als een speer. Par na par valt. Tenminste…… bij sommigen van ons. Echter bij de tweede negen holes, begint het vrolijk duwen van onze trolley om te slaan in een blazend trekken van dat rotding. Het water dat we drinken wordt lauw. Onze polsen, ruggen en benen vertonen transpiratienattigheid. Onze slagen nemen af in afstand en kracht. En dan dat putten…..pffffffff. Het verlangen naar een koud biertje neemt de overhand. En daar gaat onze goede score…..

Bij de prijsuitreiking schiet in een keer een vervroegde editie van de “Family Business Day” door mijn hoofd. Want zonen spelen met hun vaders en verscheidene vaders brengen hun dochter mee. Dat geeft een nieuwe dimensie aan de businessclub. De winnaars van de dag zijn beiden ‘het kind van’. Da’s toch mooi.

Normaal gesproken zien we een overdaad aan heren met kalend of grijzend hoofd. (De dames verbergen die grijzigheid met hulp van professionals, kapsters genaamd). Echter deze keer is de gemiddelde leeftijd van het deelnemersveld een stuk lager. We maken met zijn allen kennis met een nieuw beeld. Het groene jasje (in dit geval maatje S) gaat om de schouders van een slanke, blonde jongedame met een hip oranjerose short aan. Ook nog niet eerder vertoond op de derde donderdag van de maand.

bcuitsl003Jullie raden het al:
Winnares bij de dames: Ruth Zegwaard
Winnaar bij de heren: Richard Tijhuis
(Met de groeten aan jullie vaders)

The neary:

  • Dames: Karin Jobse
  • Heren: Stephan Langedijk

The Longest:

  • Dames: Lenny Hoeks
  • Heren: Herres van Baars

De volgende bijeenkomst is op 29 augustus, dat is op een zaterdag. Je mag de hele familie mee brengen om met elkaar een heerlijke golfdag èn vakantiedag te beleven. Schrijf nu in!
De Rabobank competitie gaat weer verder op 10 september. Hopelijk zijn jullie er allemaal weer bij.

Hartelijke groet,
Marij Coolen
natuurluk duursaam