Perfecte verzorging bij Risse Groep

Verslag bedrijfsbezoek Risse Groep Businessclub 13 november 2014

20141113rissegroep1Op donderdagmiddag 13 november opende de Risse Groep in Weert haar deuren voor ongeveer 40 geinteresseerde leden van Businessclub het Woold. Iedereen werd persoonlijk door Jan Karel Jobse welkom geheten in de kantine, waar iedereen door de uiterst vriendelijke bediening koffie met iets lekkers kreeg aangeboden. Na een kort welkomstwoord door Henk Hoeks en Jan Karel werden de businessleden verdeeld in vier groepen om een rondleiding te volgen langs de diverse interne werkplekken, waar tegenwoordig ongeveer 200 medewerkers enthousiast bezig zijn met o.a. verpakken, assembleren en elektromontage.

Na afloop van de rondleiding kon iedereen in de kantine onder het genot van een borrel uitgebreider kennismaken met het verhaal achter de Risse Groep, Werk.Kom en Konnekt’os. Zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen. 20141113rissegroep3Dat is waar Risse Groep, Werk.Kom en Konnekt’os gezamenlijk naar streven. Risse Groep bereidt de werkzoekenden voor op een baan, Werk.Kom bemiddelt ze naar een passende werkgever en Konnekt’os maakt de verbinding door ongeveer 90 ondernemers aan zich te binden die hun netwerk openstellen. Door de komst van de Participatiewet op 1 januari 2015 zal deze rol echter veranderen.

Toen de vragen van alle leden waren beantwoord, was het tijd om te genieten van een overheerlijk 4-gangen walking diner. De verzorging van het diner was dit keer niet alleen in handen van het Woold. Tijdens de voorbereiding in de keuken van Golfrestaurant Volentieri hebben Britt en Chantal van de Risse geholpen. Onze koks hebben nog heel wat geleerd van alle keuken trucs van de dames. Ook de uitgifte en bediening waren perfect verzorgd!

20141113rissegroep2Tot slot hierbij nog een opsomming van de mededelingen van voorzitter Henk Hoeks:

  • Een aantal leden van Woold zijn bezig met het oprichten van Stichting Golfen Zonder Grenzen. De stichting heeft als doel om iedereen met een beperking het plezier van golf te laten beleven op het Woold. Hiervoor is de stichting o.a. voornemens financiele middelen te verzamelen om in het voorjaar van 2015 een speciale golfkar, de ParaGolfer, aan te schaffen. Geinteresseerden kunnen alsvast contact opnemen met voorzitter Gijs van den Oever, tevens businesslid (golfenzondergrenzen@golfbaanhetwoold.nl).
  • De gratis inlooplessen voor businessleden van Rob Mouwen op de donderdagen zijn weer van start gegaan.
  • Tijdens het BYE BYE 2014 diner op wo. 17 december krijgen ook dit jaar kookfanaten weer de mogelijkheid om als professionele kok betrokken te worden bij de verzorging van het diner. Aanmelden kan via Birgit.