Parentoernooi 2016

Het Parentoernooi is een van de jaarlijkse succesnummers van de EVCO. En ook op een herfstachtige dag als zondag 6 november gingen er, ondanks weer, wind en brandlucht toch nog 35 paren oftewel 70 golf(ster)s de baan op om uit te maken wie het beste Golfpaar van 2016 is. En dat is een prima opkomst. 

De paren spelen volgens het Best Ball Strokeplay systeem. Op de afslag slaat iedereen af (dit geldt als één slag per persoon). Ieder team kiest vervolgens de beste bal en markeert de ligplaats. De baleigenaar slaat als eerste vanaf de ligplaats, waarna zijn teamgenoot ook vanaf deze plaats zijn/haar bal slaat. Zo speelt iedereen met zijn/haar bal totdat er is uitegeholed.

 

Op de speelkaart wordt de laagste score van de teamleden genoteerd. Slagen van de Gezandebaan en Vier Eijkenbaan worden bij elkaar opgeteld. Na inlevering worden de handicaps verrekend door de EVCO/WECO.

paren 002 360Zwarte handen

Er was zondag een eigenaardige bijkomstigheid tijdens de wedstrijd. In het nabije Someren-Heide woedde een felle brand in een opslag van autobanden. En dat resulteerde in een heftige rookontwikkeling en daarmee samen een neerslag van een dunne laag residu van de banden in de omgeving. Spelers op de banen merkten daarom op dat ze ‘smerige handen’ kregen bij het spelen. Lastig en niet fijn, maar het spelplezier werd er niet minder door. Dat gold overigens ook voor het weer. Soms een wat gure herfstwind en neerslag mochten de pret niet drukken. Onze golf(sters) maalden er niet om en speelden stug door.

Hole in One door Mieke van Nuland

Wie zich al helemaal niet liet intimideren door het weer was Mieke van uland die op Hole 7 van de Gezandebaan een Hole-in-one noteerde. Gefeliciteerd namens ons allemaal!

De uitslag

Tegen het einde van de middag druppelen de deelnemers weer binnen in het clubhuis en wordt de uitslag bekend gemaakt. Als eerste eindigen Mieke van Nuland en Jos Hendriks. De neary wordt gewonnen door Theo Lankhorst en Marjan Palmer. En Piet van Deursen en Nelie Marquez da Silva sloegen bij de longest het verst van alle deelnemers.

Komende EVCO activiteiten

Het bleef gezellig druk in het clubhuis. Wie meedeed had een leuke middag, een enkele misslag daargelaten. We willen u daarom nog graag attent maken op twee EVCO activiteiten waaraan u kunt deelnemen de komende weken. Allereerst is er het Golf Bridgetoernooi en ook het Moonlight Golfen staat weer voor de deur. Wanneer u uzelf wilt aanmelden voor een van deze activiteiten, kunt u dat doen in E-golf.

Het was een uitstekend verlopen activiteit. Dank aan de organiserende EVCO en aan Maurice van Gelder die de foto’s voor zijn rekening nam. Deze foto’s kunt u HIER vinden.