Paasscharrelen

paasballenZo’n 40 golfers van onze golfvereniging hadden zich ingeschreven voor de jaarlijkse scharrel- wedstrijd op 2de paasdag (ditmaal 21 april). Inschrijven als paar maar dan niet met je eigen partner dus! Per slot van rekening is het een scharrelwedstrijd. Ditmaal heeft de EVCO gekozen voor de kleine Gezandebaan met twee omlopen van negen holes.

Na de ontvangst en de uitreiking van de scorekaarten door Coby Span en Jeanne Evers volgt, na een kort welkomswoord van Jan Beenker, de ‘briefing’ van Evco voorzitter Bart Nelissen.

Fotoreportage van deze wedstrijd vindt u HIER

Ditmaal is gekozen voor de spelvorm foursome strokeplay met handicapverrekening in flights van 4 personen (2 teams van 2 personen) m.a.w. de teams tellen per holes het aantal slagen per teamgenoot bij elkaar op en noteren dit aantal op de scorekaart. Na 18 holes wordt eenmalig de gemiddelde handicap per team van het totaal afgetrokken. Uitholen is een ‘must, uiteraard.

Dan zijn er nog enige individuele disciplines:

  • De neary voor dames en heren op de holes 4 en 13 (2 kansen dus)
  • De neary to the line voor dames en heren op de holes 9 en 18 (ook twee kansen dus).

En dan de shotgun-wedstrijd, die rond de klok van half een begint. Aanvankelijk heerlijk lenteweer met redelijk wat zon en toenemende bewolking in de loop van de namiddag, maar we houden het droog onder een behaaglijke temperatuur. Gewoon een leuke en sfeervolle golfmiddag dus, waar de deelnemers zichtbaar van genoten.

Vooral nu niet vergeten: Dank aan marshal Marijke Smulders voor het ‘verstoppen’ van de paaseieren op de baan en Jan Beenker voor de passende foto’s!.

Ongeveer om 15.30 uur keren de flights in opperbeste stemming terug op het thuishonk waar, na het inleveren van de scorekaarten, nog geruime tijd gezellig word geborreld en nagekletst. Enige tijd later kan Bart Nelissen de winnaars bekend maken.

  • Neary dames: Janske van de Moosdijk; heren: Joop Konings
  • Neary to the line: Anneke Wolters en bij de heren: Jan van Eijk
  • Wedstrijdwinaars: team Mieke Weerts en Thijs Schreurs met een netto- score van 125 punten.

Alle prijswinnaars proficiat en vooral Mieke en Thijs: geniet van je paasei!! De volledige uitslagen kunt U onder E-golf4you, Paasscharrelwedstrijd, lezen. Een zeer geslaagde dag en wellicht tot volgend jaar!

P.S. Denkt U aan het naderende Airborntoernooi op 6 mei; inschrijven tot 3 mei a.s.!.

PR/Cie
Peter Fransen