Over kengetallen, wetenswaardigheden en vernieuwende advocatuur

20150409 161210 300Leuk om te weten:

 • Aantal inschrijvingen 18 holes: 34, waarvan 30 heren en 4 (!) dames
 • Deze 4 dames vormen 1 flight
 • Aantal inschrijvingen 9 holes: 38, waarvan 23 heren en 15 dames
 • Er worden in totaal 10 birdies gescoord, waarvan 1 birdie door een vrouw en 2 birdies door dezelfde man
 • Op enig moment van de dag meet de thermometer 20 °C
 • We zagen op 9-4-2015 72 *2 = 144 blote armen. Dat is het vermelden waard, omdat over het algemeen de Rabobankcompetitie vraagt om waterdichte en warme kleding
 • De businessclub telt momenteel 90 leden en recent zijn er 2 nieuwe leden bij gekomen. Eén van deze twee nieuwe leden is een oude bekende
 • Als je meer dan 2 putts per hole scoort, moet je een bijdrage van € 0,50 storten per extra put in de daarvoor bestemde pot. De opbrengst hiervan komt ten goede aan de stichting ‘Golfen zonder Grenzen”. De pot was overigens goed gevuld aan het einde van de golfwedstrijd.
 • Als je je meldt als sympathisant van de stichting “Golfen zonder grenzen” zul je herkenbaar zijn aan de rode veters in je golfschoenen
 • Je kunt je nog inschrijven voor de golfwedstrijd “Golf zonder grenzen” op 3-7-2015
 • Bij de businesschallenge van 11-6-2015 mag je 1 gast uitnodigen per businesslid/businesskaart
 • Dagwinnaars en dragers van het groene jasje: Joke van der Loo ( 38 stablefordpunten) en Rinus van Mullekom (45 stabelfordpunten!)
 • Longest: Sarah Carpenter en Hans van Dalen
 • Neary: Marij Coolen en Piet van Loenhout

Advocatuur en innovatie
Guido Goorts van advocatenkantoor Goorts + Coppens presenteert vervolgens de geschiedenis van zijn bedrijf. Als een inhoudelijk vakkundige advocaat begint hij zijn eigen kantoor. En zoals zo vaak, zijn er soms periodes in je leven die je nopen tot herbezinning, herziening en vernieuwing. Zo ook bij Guido. Na een gevalletje ongelukkig skiën, bedenkt hij dat het goed is om minder advocaat te zijn, maar meer ondernemer. De kernwoorden ‘openheid en transparantie’ zijn daarbij cruciaal.

Daarmee gaat Guido aan de slag met zijn personeel. Zowel positieve en negatieve boodschappen met elkaar delen. Dat lijkt eenvoudig, maar vraagt het nodige van elke medewerker. Spreken vanuit kwetsbaarheid is misschien wel de grootste hobbel die genomen moet worden. Er kan maar 1 doel zijn en dat is leren van en met elkaar, wat moet leiden tot gezamenlijke besluitvorming teneinde de dienstverlening te verbeteren.

De grootste uitdaging voor de advocatuur is, volgens Guido, het loslaten van conservatisme. Hij verwacht dat als dit vernieuwingsproces in de advocatuur zich doorzet, dit de nodige advocatenkantoren de kop gaat kosten. Zijn inschatting is dat 1/3 deel van alle kantoren zal gaan verdwijnen. We zullen zien.

Opvallend is (zeker vanuit mijn eigen vak gezien) dat Goorts + Coppens trainingen aanbiedt voor klanten om hen bij te scholen. Een bijzonder onderscheidend vermogen voor een advocatenkantoor. Thema’s die in de trainingen aan de orde komen zijn o.a. aannemingsovereenkomsten in de bouw, debiteurenbeheer en het goed opbouwen van een personeelsdossier. Een ‘nietgoedgeldteruggarantie’ bij dit trainingsaanbod is het vermelden waard.

Menu
Tijdens de presentatie van de wedstrijduitslag en advocatenkantoor Goorts + Coppens genieten we, als vanzelfsprekend, van een heerlijk menu. Of het nou gaat om vlees of vis, een bouillon of gebonden witlofsoep, de eerste asperges van het jaar en een heerlijk kaasdessert, alles smaakt heerlijk. Ook nu moet dat vermeldt worden. Medewerkers van restaurant Volentieri: VERRUKKELUK!

Hartelijke groet,
Marij Coolen
natuurluk duursaam