Openingswedstrijd Zomerseizoen 2016

Zondag 20 maart, bijna lente, de eerste officiële lentedag valt immers, morgen, maandag 21 maart. Ieder jaar opnieuw verheug ik me, en met mij vele anderen, op de openingswedstrijd van het nieuwe zomerseizoen, georganiseerd door de EVCO van onze vereniging. Hoewel het al enige jaren zeker niet het geval is geweest, hoop je dan toch iedere keer weer op een aangename temperatuur, blauwe luchten en een warm lentezonnetje.

Tja, helaas ook dit jaar ontbreekt de blauwe lucht en dus ook de lentezon. Het is grijs en vrij kil. Geen weer om in lentetenue te verschijnen. Gewoon je winterkledij aanhouden dus!

Maar het is droog en dat is al heel wat! Denk maar eens terug aan vorig jaar toen de weergoden ons op een drietal forse maartse buien met hagel en stevige windvlagen trakteerden. Nee, we moeten maar niet klagen. Maar goed, genoeg over het weer.

Ook dit jaar is de belangstelling weer groot. 72 deelnemers (18 flights) voor de Vier Eijckenbaan en 10 personen (3 flights) voor de Gezandebaan. En net als bij de voorgaande editie is ook nu de spelvorm Texas Scramble (4). Vier Eijckenbaan: 18 holes, Gezandebaan: 2 x 9 holes; shotgun-start 13.00 uur resp. 15.00 uur.

Om half een luisteren we naar het welkomstwoord en toespraak van bestuurslid Jan Beenker. Voorzitter Harry Span is vanwege vakantie verhinderd.

Ook dit jaar is deze wedstrijd weer het startpunt van een mooi golfseizoen met een aantrekkelijk programma, waaronder veel competities en ‘fun-wedstrijden’, uitwisselingen met “De Golfhorst”, “De Schwinkelsche” en “De Stippelberg”. Daarnaast de zeer actieve jeugdafdeling (dit jaar spelen 2 teams in de NGF-competitie), de prachtige golfbanen die ieder jaar mooier en aantrekkelijker worden, mede door de inzet van vele vrijwilligers, architect Hans Wessels en het baanpersoneel o.l.v. Henk Loomans. Op 24 april hopen we dan ook, samen met een aantal leden, vele belangstellenden welkom te heten tijdens de “Open Golfdag”.

Tot slot wenst Jan iedereen een mooi golfseizoen toe. Geniet ervan! Daarna is het woord aan EVCO-voorzitter Bart Nelissen met een welkomstwoord en een korte briefing voor de wedstrijd van vandaag. Allereerst is er de uitleg over de spelvorm Texas Schramble (4), de pinpositie van vandaag (geel) en (nieuw) de afslagplaats: iedereen slaat af vanaf de rode tees! Verder: de longest op hole 18 (dames en heren apart) en de neary to the pin: hole 14 (gezamenlijk) Alle wedstrijden met handicapverrekening en NQ.

Laat in de namiddag is het weer een gezellige drukte op het thuishonk. Alle flights zijn weer ‘onbeschadigd’ teruggekeerd in ons clubhuis, waar de soep al staat te wachten. Natuurlijk wordt er gezellig nageborreld  (u begrijpt wel: veelal ‘nagebiert”en ‘nagewijnd’) en druk nagepraat over de golfervaringen van deze zondagmiddag.

Hole 19 blijft gewoon toch de meest interessante van allemaal. Weet u het nog? Niet veel anders dan het café na de zondagse Hoogmis, vroeger!
Tijdens het serveren van het smakelijke “walking dinner” (perfect verzorgd door koks en bedienend personeel), volgt dan de prijsuitreiking van deze toch zeer geslaagde golfdag.

Longest (hole 18) : Neli Marquez da Silva en Joost Koolen
Neary to the pin: Jan Schriks (Gezandebaan) en Jan Gondrie (Vier Eijckenbaan)

De wedstrijden.
Gezandebaan: 1e prijs: team Wiel Boonen, Marian de Laat, Piet en Pieternel Slegers met een netto score van 43 punten

Vier Eijckenbaan:
1e prijs: team Tilly Hendriks, Maya Thielen, Jan Gondrie en Harry Peeters (netto score 54 punten).
2e prijs: team Nelly Fransen, Rene Zoetmulder, Annie Pleunis en Tom Tullemans (netto score eveneens 54 punten)
3e prijs: team Jaqueline van Oosterhout, Nelly Gerrits, Cor Pleunis en Henk Bolster (netto score 57 punten)

Alle winnaars: uiteraard van harte proficiat. Wat een start in het nieuwe seizoen, nietwaar?
P.S. De volledige uitslagenlijst kunt u elders op de website nazien!

En dan, je zou het bijna vergeten: veel waardering voor de sfeervolle muziek van John van der Heyden en het onvolprezen optreden van clublid en klarinettist Joop Konings. Bravo Joop, en dan vooral voor het prachtige “petit fleur”. Chapeau!

Dan is er een dankwoord namens de winnaars van Jan Gondrie; voor Joop met zijn mooie muziek, de EVCO, het baanteam, de horeca, Anke en de goede witte wijn en zijn teamgenoten.
Tot de volgende keer!

Verder luisteren we dan nog naar het afsluitende dankwoord van voorzitter Bart, niet nadat hij aandacht vraagt voor het volgende EVCO-evenement: De “Vroege Vogelwedstrijd” op Hemelvaartsdag 4 mei a.s. – Start: 07.00 uur!

U ziet, het is weer lente en Het Woold bruist weer als vanouds! Het is natuurlijk nog lang gezellig, maar dat kent u inmiddels wel. Volgend jaar ook mee doen? Twijfel niet, het is de moeite waard.

P.S. Jan (Beenker): nog bedankt voor de foto’s.
EVCO ( Marjan, Treesje, Bart en Jan): dank voor de uitstekende organisatie.

Pr/Cie
Peter Fransen