Openingswedstrijd seizoen 2018

opening 1200

Zaterdag 24 maart, Vandaag eindelijk weer eens dat fijne lentegevoel. Inderdaad en nu eens niet alleen de datum. Een stralende dag, weliswaar af en toe verstoord door verkillende wolkenpartijen, maar toch…  een veelal aangename temperatuur, blauwe luchten en vaak een warm lentezonnetje.  Ieder jaar opnieuw verheug ik me, en met mij vele anderen, op de openingswedstrijd van het nieuwe zomerseizoen, georganiseerd door de EVCO van onze vereniging.

Helaas, dit jaar is de belangstelling minder groot dan vorig jaar. Ditmaal 58 deelnemers (19 flights) voor de Vier Eijckenbaan en geen aanmeldingen voor de Gezandebaan. Anders dan bij de voorgaande edities is ditmaal gekozen voor de spelvorm Stableford Individueel. We spelen dit jaar dus alleen op de Vier Eijckenbaan 18 holes.

 

Om half twee luisteren we naar het welkomstwoord en de toespraak van voorzitter Harry Span. Hij wenst eenieder, een bijzonder en prettig golfdag toe. Het is vandaag een mooie dag, geweldig om zo het nieuwe golfseizoen in te luiden. Geniet ervan! Daarna is het woord aan EVCO-voorzitter Bart Nelissen met een welkomstwoord en een korte briefing voor de wedstrijd van vandaag.

Allereerst de spelvorm: Stableford individueel met handicapverrekening, NQ. Vanaf vandaag zijn de normale zomerregels weer van toepassing. De neary vind je vandaag op hole 8 en de neary to the line op hole 13.  En dan, als iedere flight naar de starthole vertrokken is, klinkt om 13.00 uur het startsignaal. De strijd om de titel “Starter van het jaar” met bijbehorende wisseltrofee is begonnen.

konings and band

Laat in de namiddag is het, na terugkomst van alle flights, weer eens gezellige druk op het thuishonk. Iedereen kon daar genieten van de gezellige muziek van Joop Konings met zijn onvolprezen jazz-band. Natuurlijk wordt er gezellig nageborreld en druk nagepraat over de golfervaringen van deze zaterdagmiddag. Na geruime tijd volgt dan de prijsuitreiking van deze toch zeer geslaagde golfdag.

evco 1200

Jazeker, een zeer geslaagde golfdag! EVCO-team, Treesje van de Moosdijk, Jan Kloosterboer en Bart Nelissen: dank voor de organisatie en de “catering” in de baan met warme bitterballen en het onvolprezen “neutje”!.

Neary to the pin: Sanne Gijsbers en Erwin Kamp
P.S.: Sanne, geweldig, 33 punten gescoord na de niertransplantatie van pas drie maanden geleden. Top!

Neary to the line: Dolly Veldman en Jan Heijligers

ingeborg 3601e prijs 18 holes Vier Eijckenbaan en winnaar van de wedstrijd en daardoor “Starter van het jaar”:
Ingeborg Wullink met maar liefst 43 Stablefordpunten!

2e prijs: Willy van Son met 35 Stablefordpunten
3de prijs: Claudia Smeenk met 34 Stablefordpunten

Alle winnaars: uiteraard van harte proficiat. Wat een start in het nieuwe seizoen, nietwaar? P.S. De volledige uitslagenlijst kunt u elders op de website nazien!

Na het dankwoord voor de organisatie van winnares Ingeborg Wullink, volgt dan “afsluiter” van voorzitter Bart, niet nadat hij aandacht heeft gevraagd voor de volgende EVCO-evenementen: De Vlaggetjesdag op Koningsdag, vrijdag 27 april (nieuw!) en de “Vroege Vogelwedstrijd” op Hemelvaartsdag 10 mei aanstaande.

U ziet het, het is weer lente en Het Woold bruist weer als vanouds! Volgend jaar ook meedoen? Twijfel niet, het is de moeite waard.

P.S. Sophia: dank voor de foto’s.

EVCO commissie: Dank voor jullie inzet en de uitstekende organisatie.

Pr/Cie
Peter Fransen