Openingswedstrijd seizoen 2014

openingswedstrijdDe openingswedstrijd van het zomerseizoen inclusief een “walking dinner”, na afloop van de 18- holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan. Dit evenement, georganiseerd door de EVCO, stond al geruime tijd op de kalender van onze golfvereniging vermeld en net als vorig jaar (weet u nog? het was toen 2de Paasdag, 1april) is de belangstelling weer heel groot. Liefst 86 deelnemers hebben zich dit jaar ingeschreven.

 

De spelvorm, met shotgun-start op alle holes, is ook dit jaar weer Texas Scramble (4). Flights van vier personen dus, die samen één team vormen (Door enige afmeldingen zijn er 3 teams met 3 personen met uiteraard een aangepaste regeling). Na het spelen van de 18 holes worden de scores opgeteld en , dit is nieuw, na verrekening van de gemiddelde handicap per team ontstaat er een netto score. Het team met de laagste score is winnaar. Daarnaast zijn er nog de individuele spelvormen “longest” en “nearest” voor dames en heren op de holes 2 en 8.
Enfin, iedere flight ontvangt een blad met daarop alle relevante informatie.

Ja, en dan de dag zelf. Voorzitter Harry Span heet eenieder hartelijk welkom en wenst alle deelnemers een fijne en geanimeerde dag toe. Volgens buienradar-specialist Frans Renette houden we het deze middag redelijk droog met af en toe wat zonneschijn.

Harry maakt verder nog kort melding van de “plaggendag” a.s. donderdag en de “vrijwilligersdag ” op zaterdag 29 maart. Dan is het woord aan voorzitter Bart Nelissen van de Evenementencommissie. Ook hij wenst alle deelnemers een fijne dag toe. Er is nog een beperkte toelichting op de regels voor deze dag en het beschikbaar zijn van twee buggies voor de verst verwijderde holes 4 en 14.

Laat in de namiddag, zo tussen half vijf en half zes is het een gezellige drukte in ons clubhuis. Alle 22 flights zijn weer terug van een zeer geslaagde en ontspannen middag, niet in het minst door de ‘in het veld’ aangeboden bitterballen met borrel door Albert van Beurden en Dick Kampen. Een kortstondige bui in de loop van de middag kon de pret niet drukken.
Na het inleveren van de scorekaarten wordt er uiteraard gezellig geborreld en nog druk nagepraat over de golfervaringen van deze middag. Bijzonder sfeervolle uurtjes, zeker ook door de stemmige achtergrondmuziek van Paul Brügel.

Tijdens het serveren van de gerechten van het zeer smakelijke ‘walking dinner” volgt dan in de loop van de avond de prijsuitreiking van deze zeer geslaagde dag. Ik noem U hier alleen de 1ste prijswinnaars : team 6 met Maya Thielen, Irene Teijssen, Frans van den Broek en Thijs Schreurs met een netto score van 59,1. Proficiat alle vier!!

De overige resultaten kunt U terugvinden op de site van onze vereniging, Egolf4U, onder wedstrijden.

Na het dankwoord voor de voortreffelijke organisatie en de warme ambiance door Frans van den Broek namens het winnende team is het laatste woord aan EVCO voorzitter Bart Nelissen met eveneens een dankwoord aan alle deelnemers voor het doen slagen van dit evenement. Namens de EVCO ( Marjan Baaten, Coby Span, Jan Beenker en Bart Nelissen) wordt gewezen op het volgend EVCO-evenement : De Paasscharrel op 21 april. U kent natuurlijk het vervolg: het is nog lang druk en gezellig. Tot volgend jaar !!!

PR/Cie
Peter Fransen