Openingswedstrijd golfseizoen 2015

winnaars4ebZaterdag 21 maart, officieel de eerste lentedag van het nieuwe jaar. En ieder jaar verheug ik me dan, en met mij waarschijnlijk velen, op de openingswedstrijd van het nieuwe zomerseizoen, die rond deze tijd georganiseerd wordt door de EVCO van onze golfvereniging.

U kent het wel. Aangename temperatuur, blauwe lucht met een lekker zonnetje en zo nu en dan een verkoelend briesje. Ik had er het verslag van vorig jaar nog eens even bijgenomen en toen luidde de weersvoorspelling: redelijk droog met af en toe wat zonneschijn.

En voor dit jaar was het eigenlijk niet veel anders: vrij fris, af en toe wat zonneschijn en mogelijk een sporadisch buitje. Ja, inderdaad mogelijk, een sporadisch buitje. Dat hebben we geweten.

Al snel na de shotgun-start om 13.00 uur (een hoorn-signaal van marshall Albert van Beurden) kregen de 18 flights op de grote baan te maken met het eerste “sporadische buitje”.

winnaarsgezMisschien sporadisch, maar zeker geen “buitje”, het was een kille, felle maartse plensbui, gepaard gaande met krachtige windvlagen. Midden op zo’n open veld is dat minder prettig kan ik u, ook namens alle andere deelnemers, mededelen. Overal zag je groepjes ‘lente-golfers’ dicht bij elkaar kruipen, gebukt onder hun nauwelijks bescherming biedende paraplu’s. En dan maar geduldig wachten tot het voorbij was en men, nat en verkleumd, door kon gaan met de wedstrijd, ook dit jaar weer Texas Scramble (4) als spelvorm.

En zie, even later, een zonnetje, minder wind en opfleurende golfers, die weer even konden genieten van deze eerste lentedag. Tot…., ja u raadt het al, het volgende ‘lente-buitje’ zich aankondigde. Niks anders dan de vorige keer. Weer alles kil en koud en vooral alles nat. En daarna was er weer- sporadisch- het lentezonnetje.

Gewoon doorgaan dus en gelukkig was er toen, ín het veld’ Toine Manders met zijn onvolprezen bitterballen, een opwarmertje voor je handen en een versterking voor de inwendige golfer.

Later op de middag, de wedstrijd was al een heel stuk gevorderd, nog een keer zo’n maartse bui, ditmaal ook vergezeld van een flinke portie hagel, En daarna bleef het droog met steeds meer zon. Op het laatst heb je dan toch weer het gevoel van “blij, dat ik toch meegedaan heb, vandaag, het was toch eigenlijk wel leuk, de sfeer onder die paraplu’s was toch wel apart” enz. U kent dat wel, dat opgeluchte gevoel als het ‘golfleed’ geleden is.

Als u wilt zien hoe nat (maar ook gezellig) het was, kunt u ook een kijkje nemen op de fotoreportage die Jan Beenker maakte. U vindt die HIER.

Enfin, ook dit jaar was de belangstelling weer bijzonder groot. 18 flights op de Vier Eijckenbaan ( ca. 72 deelnemers) en 12 deelnemers op de Gezandebaan ( 2 x 9 holes).
Ik heb het u al gemeld: spelvorm ook dit jaar weer : Texas Scramble (4); shotgun; pinpositie rood.

Om half een is er dan het welkomstwoord van voorzitter Harry Span. Ondanks de mindere weersvoorspelling (wat een voorgevoel! ) wenst hij iedere deelnemer heel veel succes toe en vooral veel genoegen en gezelligheid. Graag ook nu weer aandacht voor pitchmarks en plaggen. Daarnaast: volgende activiteit: de vrijwilligerswedstrijd op Paaszaterdag 4 april.

Dan is het woord aan EVCO-voorzitter Bart Nelissen met een welkomstwoord en de briefing voor de wedstrijd van vandaag.
Laat in de namiddag is het weer een gezellige drukte in ons clubhuis. Alle flights zijn weer terug en na inlevering van de scorekaarten staan de dampende pannen soep al te wachten en wordt er uiteraard gezellig nageborreld en druk nagepraat over de golfervaringen van deze middag. Je ziet maar weer dat hole 19 toch altijd het belangrijkste blijft!
Tijdens het serveren van het zeer smakelijke ‘walking dinner’, chapeau voor de , zoals altijd, perfecte verzorging door koks en bedienend personeel, volgt dan de prijsuitreiking van deze toch zeer geslaagde dag.

Longest (hole 18) :

  • Jacqueline van Oosterhout (dames) en
  • Herres van Baars (heren).

Neary to the pin:

  • Truus Mouwen (dames) en
  • Cor Nanninck (heren).

Neary to the line:

  • Peter Fransen (Viereijckenbaan) en
  • Wiel Boonen (Gezandebaan)

Wedstrijden:

Gezandebaan:
1ste prijs: team Bert van den Boer, Pieternel Slegers, Corrie van Nieuwenhoven en Gerard Kanters (score 44 punten).
2de prijs: team Wiel Boonen, Con van Nieuwenhoven en Truus Woolderink (score 46 punten).

Vier Eijckenbaan:
1ste prijs: team Harry Peeters, Cor Nanninck, Nellie Mikkers en Betsy Somers (score 56 punten).
2de prijs: team Edith Kerssemakers, Lieke Karsmakers, Willy Aarts en Joost Koolen (score 57 punten).
Alle winnaars: van harte proficiat!

Na een dankwoord aan de organisatie van prijswinnaar Cor Nanninck is het laatste woord aan voorzitter Bart Nelissen met een dankwoord aan alle deelnemers voor het slagen van dit evenement.

Namens de EVCO wordt gewezen op het volgende evenement: “de vroege vogel”dag op 14 mei a.s (Hemelvaartsdag).

Bart wenst iedereen een gezellige en smakelijke maaltijd toe en voor straks wel thuis.

Tja, en u kent natuurlijk het vervolg: het is nog lang druk en gezellig. Tip voor de twijfelaars onder u: doe volgend jaar ook mee, want u heeft echt iets gemist!!

PR/Cie
Peter Fransen