Geslaagde Open Golfdag

Een keer per jaar openen veel Nederlandse golfbanen de deuren voor het publiek tijdens de Open Golfdagen. Doel van deze dagen is zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de golfsport en -verenigingen. Ook Het Woold neemt jaarlijks deel.

open golfdag 001

Beter weer voor een dergelijk festijn dan op zondag 19 april is nauwelijks denkbaar. Stralende zon, een verkoelend briesje en bijna geen wolkje aan de lucht. En dat was te merken. De leden van de introductiecommissie die de gasten opvingen hadden hun handen vol aan het verwelkomen van de gasten.

Vanaf de opening om 12 uur stroomden het clubhuis en de oefenfaciliteiten direct vol. Rob Mouwen en zijn team begeleidden de cursisten die deelnamen aan een kennismakings-clinic op hun eerste schreden van misschien wel een nieuwe golfcarriere. En nadat de basisbeginselen een beetje duidelijk waren, kon het geleerde direct in de praktijk gebracht worden op de Gezandebaan. 

In de loop van de middag startte ook de Vrienden van Het Woold wedstrijd waarbij leden en ‘vrije golfers’ ofwel ‘Vrienden van het Woold’ op de Vier Eijkenbaan een negen holes wedstrijd afwerkten.

open golfdag 002

Zoals te doen gebruikelijk was het uitermate gezellig. Op een bomvol terras genoten de aanwezigen van de golfmodeshow door de golfshop met uitsluitend leden van Het Woold op de catwalk. Er was live muziek door zangeres Hannelore. Huisband Saxces, samengesteld uit leden van Het Woold verzorgde een optreden. Er was een ook nog een informatiestand van de stichting Golf Zonder Grenzen. 

Wie wil terugblikken op deze dag kan dat doen met de foto’s die gemaakt werden door Maurice van Gelder en Jan Beenker. U vindt deze foto’s HIER

Dank aan iedereen die eraan heeft meegewerkt om van deze dag een succes te maken. En dan met name aan het personeel van Volentieri. Zij zorgden ervoor dat niemand iets tekort kwam tijdens deze geslaagde dag.