Onder het licht van de maan

MOONLIGHT001Toegeven. Het is even wennen. Je komt aangereden op de parkeerplaats van het Woold en hoort in de verte op de Gezandebaan de muziek van Frans Duijts uit de speakers schallen. De golfbaan is gehuld in een oranje gloed van de lampen, fakkels en een heus zoeklicht dat zo uit het wehrmachtshuisje zou zijn kunnen gekomen. Sfeertje…. bijna Apres Ski inclusief glühwein.

 

winnaars300Het is donderdagavond 6 november. Vandaag is het de avond voor de nachtraven. Bikkels, want de hele middag bleef het regenen. Tot een uurtje voor de start van de Moonlight-Golfwedstrijd die vandaag op de kalender staat. En die wedstrijd ging natuurlijk gewoon door. 

Over de sfeer hebben we u al verteld. Sommige deelnemers gingen naadloos op in het decor, getooid in hoeden en pakken met ingebouwde verlichting. De wedstrijd had een speciaal karakter. Het aantal slagen naar de green was niet van belang. Degene die na 18 holes op de green aangekomen in totaal de minste putts nodig had mocht zich winnaar van het toernooi noemen. Piet van Deursen werd eerste, Peter v.d. Horst tweede en Jack van der Vleuten eindigde als derde

Na de wedstrijd samen is er snert. Een prima avond in een speciale ambiance. Op naar de volgende Moonlight-Golf in 2015