NGF Zomertour 2016

Golfclub Landgoed NieuwkerkDe NGF wil dit jaar een zomercompetitie organiseren: de Zomertour.

Deze tour zal gaan plaatsvinden op vier achtereenvolgende maandagen, beginnend op maandag 25 juli.

Leden van het Woold kunnen zich via E-Golf voor deze competitie opgeven; uiterlijke inschrijfdatum is 24 juni.
Hierna wordt door de TC bekeken hoeveel teams worden ingeschreven.

Het is een leuke manier om competitie te spelen in de zomer en om voor een schappelijk tarief te spelen op een andere baan.

Speeldata:
Speeldag 1: maandag 25 juli
Speeldag 2: maandag 1 augustus
Speeldag 3: maandag 8 augustus
Speeldag 4: maandag 15 augustus
Finaledag: maandag 22 augustus

De finaledag is op een later te benoemen locatie. Alle poulewinnaars zullen hiervoor worden uitgenodigd. Per ingeschreven team bent u op één van bovenstaande dagen ontvangend.

Teams:
Elk team bestaat uit 4 speelsters/spelers (mag gemengd zijn) met een EGA Handicap van 36.0 of beter. Er is geen restrictie op het aantal heren of dames. Elke combinatie is mogelijk. Er is geen leeftijdslimiet.

Kosten:
Een vergoeding voor de greenfee aan de gastclub van € 40,- per speler per ronde, te betalen door de deelnemers. Eventuele kosten voor een borrel of diner moeten zelf bekostigd worden (door de teams onderling af te spreken).

Starttijd:
De NGF adviseert een starttijd vanaf 14:00 uur, maar hier kan in overleg van worden afgeweken.

Indeling flights:
Van elk team wordt er telkens 1 speler/speelster in een flight geplaatst. Zo krijg je 4 flights van 4 spelers. De flight-indeling is een keuze van de 4 teams. Bijvoorbeeld de dames met de dames en de heren met de heren, of juist gemixt. Er mag ook in flights van 3 spelers worden gespeeld om de doorstroming te bevorderen.

Spelvorm:
De spelvorm is 18 holes individueel Stableford met handicapverrekening, waarbij er geen verplichting geldt van welke kleur tee er gespeeld moet worden. De keuze voor de kleur tee ligt bij de ontvangende vereniging. Kan er geen overeenstemming worden bereikt, dan dienen heren van de gele tee te spelen en dames van de rode tee.

Berekening wedstrijdpunten:
De 3 beste scores van de 4 tellen mee voor de teamscore. Het team met de hoogste totaal teamscore ontvangt 6 wedstrijdpunten. Het volgende team ontvangt 4 wedstrijdpunten. Het team daarna 2 wedstrijdpunten en het team dat als vierde eindigt in de daguitslag ontvangt geen wedstrijdpunten. Als er twee of meer teams een gelijke teamscore hebben, dan worden de wedstrijdpunten gedeeld.

Extra wedstrijdpunt:
De beste individuele score van de dag levert 1 extra wedstrijdpunt op voor het team waarin hij/zij speelt. Mochten er meer spelers met de beste hoogste score zijn, dan ontvangt elk team 1 extra wedstrijdpunt. Zijn er twee spelers met de beste hoogste score die deel uitmaken van hetzelfde team, dan ontvangt dit team toch maar 1 extra wedstrijdpunt.