NGF Najaarscompetitie.

ngfNa een succesvolle pilot eind 2014 wil de NGF een najaarscompetitie organiseren: de Najaarstour. Deze tour zal gaan plaatsvinden op vier achtereenvolgende zondagen in november 2015, beginnend op zondag 8 november. Leden van het Woold kunnen zich via E-Golf voor deze competitie opgeven; uiterlijke inschrijfdatum is 16 oktober.

Hierna wordt door de TC bekeken hoeveel teams worden ingeschreven. Het is nog onduidelijk welke verenigingen uit de regio meedoen aan deze competitie. Het is een leuke manier om competitie te spelen in het najaar en om voor een schappelijk tarief te spelen op een andere baan.

 

Verder informatie:

Speeldata:

  • Speeldag 1: Zondag 8 november
  • Speeldag 2: Zondag 15 november
  • Speeldag 3: Zondag 22 november
  • Speeldag 4: Zondag 29 november

Per ingeschreven team bent u op één van bovenstaande dagen ontvangend.

Teams:

Elk team bestaat uit 4 speelsters/spelers met een EGA Handicap van 36.0 of beter. Er is geen restrictie op het aantal heren of dames. Elke combinatie is mogelijk.
Kosten: Een vergoeding aan de gastclub van € 25.- per speler per ronde van de bezoekende teams, te betalen door de deelnemers.

Starttijd:
De NGF adviseert een starttijd vanaf 12:00 uur, maar hier kan in overleg van worden afgeweken. Achterliggende gedachte van 12:00 uur is, dat de eerste binnenkomst dan vanaf 16:00 uur zal zijn en er een ‘soepele’ overgang is naar de borrel en eventueel diner (onderling af te spreken). De kosten zijn voor de deelnemers.

Indeling flights:
Van elk team wordt er telkens 1 speler/speelster in een flight geplaatst. Zo krijg je 4 flights van 4 spelers. Hoe de flights in te delen is een keuze van de 4 teams.
Tevens mag er ook in flights van 3 spelers worden gespeeld om de doorstroming te bevorderen.

Spelvorm:
18 holes Stableford, waarbij de dames in principe van rood starten en de heren van geel.

Berekening wedstrijdpunten:
De 3 beste scores van de 4 tellen mee voor de teamscore. Het team met de hoogste totaal teamscore ontvangt 6 wedstrijdpunten. Het volgende team ontvangt 4 wedstrijdpunten. Het team daarna 2 wedstrijdpunten en het team dat als vierde eindigt in de daguitslag ontvangt geen wedstrijdpunten. Als er twee of meer teams een gelijke teamscore hebben, dan worden de wedstrijdpunten gedeeld.

Extra wedstrijdpunt:
De beste individuele score van de dag levert 1 extra wedstrijdpunt op voor het team waarin hij/zij speelt. Mochten er meer spelers met de beste hoogste score zijn, dan ontvangt elk team 1 extra wedstrijdpunt. Zijn er twee spelers met de beste hoogste score die deel uit maken van hetzelfde team, dan ontvangt dit team toch maar 1 extra wedstrijdpunt.