NGF competitie ook voor Heren 2 gestart

golfballen300We hebben er als team naar uit gekeken. De nodige voorbereidingen zijn eraan vooraf gegaan en we staan er allemaal blits op. Vooral te danken aan onze kledingsponsoren Bedoma en Kompany. (foto’s volgen bij een volgend verslag)

Het is 10 April en vertrekken richting Eindhoven. Vandaag is Welschap onze gastheer en spelen we tegen Tongelreep. Mooi op tijd arriveren we op de club waar we met een lekker bakje koffie ontvangen worden.

 

Het is heerlijk weer om te golfen en we hebben er allemaal zin in. Vol goede moed beginnen we met inslaan. We gaan samen met Tongelreep voor onze 9 holes dubbel als eerste de baan in. Stippelberg en Gendersteyn starten dan direct na ons. Al snel hebben we in de gaten dat we een pittige tegenstander hebben aan Tongelreep. Rond de middag zijn we terug in het clubhuis en staan we met 2 gewonnen en 1 verloren partij met 4-2 voor.

Na de lunch volgen de 18 holes enkel. De indeling is op handicap en de laagste handicappers starten als eerste. Ook hier is het hart werken. De baan maar vooral de greens zijn na een lange winter nog niet helemaal betrouwbaar en hebben regelmatig invloed op een verrassende uitslag. Het mag geen excuus zijn want beide partijen hebben er last van, maar kan toch frustrerend zijn en is zeker niet goed voor je zelfvertrouwen.

De uitslag 18 holes enkel wordt met twee verloren, één gelijk en twee knap winnende partijen afgesloten wat ons 5 punten opleverde. Totaal komen we dan op 9. Ook Tongelreep haalt 9 punten daarmee is de einduitslag Het Woold – Tongelreep 9-9.

Op naar de volgende ronde op 17-april bij de Stippelberg, waar we tegen de gastclub van vandaag Welschap gaan strijden. We zijn benieuwd en hebben er nu al zin in.

Tot volgende week.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen