Neighbourcup 2017

neighbour 001

We onderhouden op het Woold een prima relatie met ‘de buren’. Niet alleen met de buren zoals iedereen die heeft, maar ook met de golfbanen in de regio. In het bijzonder met de Swinkelsche, Geijsteren, De Gulbergen en last but not least De Stippelberg uit Bakel.

Leden van beide verenigingen strijden tweemaal jaars afwisselend in Bakel en Asten om de Neighbourcup. Op 3 mei toog een afvaardiging van Het Woold naar Bakel om daar te spelen. En zoals dat hoort komen de ‘buren’ dan ook weer terug op bezoek en wel op woensdag 26 juli.

 neighbour 002

De inschrijving voor de uitwisseling zat in een mum van tijd vol en het maximum aantal deelnemers was snel bereikt. Er werd woensdagmiddag gespeeld via het FourBallBetterBall systeem en de wedstrijdorganisatie had de zaken prima voor elkaar en legde op voorhand uit wat wel mocht en wat niet.

Na de ontvangst, het welkomstwoord en de speluitleg werd er om half een afgeslagen middels een shotgun over 18 holes. Tegen de klok van zessen keerde iedereen terug in Volentieri. Even opfrissen, een borrel en aansluitend genieten van het diner.

neighbour 003

Tijdens het diner de daguitslag en de eindscores. En om maar meteen met de deur in huis te vallen. We (Het Woold) hebben verloren. Niet nipt, maar ruim. Op E-golf vindt u overigens de volledige uitslag per team. Op zoek naar een oorzaak anders dan dat de betere golf(st)ers te gast waren, vatte de voorzitter van Het Woold de huidige en toekomstige strategie als volgt samen:

“Het is net als bij de Tour”.  ”Als je ergens in de tweede week ziet dat het dit keer niet lukt, dan spaar je je krachten en begint jezelf volledig te concentreren op de volgende wedstrijd.” “Om vervolgens genadeloos hard terug te slaan”.

Waarmee we het voorlopig nog even moeten doen. Het werd nog een zwoele zomeravond, een echte avond ‘onder buren’, zoals dat hoort.

We kijken -ondanks het sportieve resultaat- terug op een geslaagde Neighbourcup. Dank aan de organisatie en het personeel van Volentieri dat zo hard werkte om het iedereen woensdag naar de zin te maken. Foto’s van het toernooi vindt u HIER.

Enne… ‘ We’ll be back’

neighbour 004

PVL/270717