Neighbourcup 2015 Stippelberg

Wij kwamen samen, als leden van het Woold, in het clubhuis aan de Hooizak in Bakel.

Kijkend vanuit het clubhuis over het terras naar de baan viel mijn oog op de in de lucht cirkelende helikopters. Zouden wij vanuit de hoogte in de gaten worden gehouden?

Rond 10.40 lopen wij naar de holes, waar om 11.00 het startsignaal klinkt. Dit was ook het signaal voor de straaljagers om diverse keren over te vliegen en die ook ons naar hoger niveau moest tillen, qua golfprestatie dan. Achteraf hoorden we dat er een militaire oefening rondom Bakel was. Het geluid was oorverdovend. Communiceren op de baan was een kwartier lang niet mogelijk en de ene persoon zal hier meer last van hebben gehad dan een ander.

Dit was de eerste extra handicap, waarna de regen de volgende moeilijkheid werd. Daarbij waaide het ook stevig en op enig moment lagen er bij ons 4 trolleys op zijn kant.

Als je als eerste keer op deze baan speelt is een birdie boekje echt een must. In totaal ontmoet je daar 66 bunkers, die op plekken liggen waar je niet in wil zijn. Uitdagend is het zeker om goed rechtuit te slaan en tactisch de frontale bunkers te ontwijken. De baan lag er fantastisch bij.

Halverwege konden we een smoothie krijgen en lekkere aardbeien met slagroom. Extra energie was wel welkom, ook al omdat je het koud kreeg vanwege de regen. Na zo’n 6 uur kwamen wij terug in het clubhuis waar we fijn onder de warme douche konden stappen.

Dan nog de scores vergelijken met je flightgenoten, gevolgd door een lekker glas fris,bier of wijn. In afwachting van de uitslag hebben we ons prettig gemengd met de Stippelbergers.

En dan de uitslag….Stippelberg won deze thuiswedstrijd.

Na enkele glaasjes werd er op het terras een foto gemaakt van de deelnemers en daarna konden wij aan het uitgebreide buffet beginnen. Het was heerlijk.

Blij waren wij op dat moment niet meer op de baan te staan want “boven”deed men de sluizen open. Het viel er met bakken uit. Maar niet getreurd, binnen was het een heel prettig samenzijn. In oktober krijgen wij op het Woold spelend de kans ons te revancheren en de cup voor de overall-winnaar op het Woold te houden.

Ik denk, voor diegenen die voor het eerst speelden op de Stippelberg een hele leerzame ervaring. En prettig was het samenzijn met de Stippelbergers. Vraag aan het eind: spelers van de Stippelberg noemen we Stippelbergers en hoe heten spelers van het Woold dan?

De volledige uitslag van het toernooi vindt u HIER

Voor de foto’s die gemaakt zijn klikt u HIER

 

Namens de PR-Cie,
Maurice van Gelder