Neighbour Cup 2016 voor Golfvereniging Stippelberg

neighbour 001 300Woensdag 5 oktober 2016. Zo rond de klok van 10 ’s morgens is het al een drukte van belang in het clubhuis van golfvereniging Stippelberg. Niet gek overigens, want vandaag staat onze ‘uit-wedstrijd’ gepland in het kader van de ‘neighbour cup’. Een uitermate gezellige en boeiende tweedaagse wedstrijd tegen de leden van onze ‘buren’van golfclub ‘Stippelberg’ uit Bakel.

De eerste wedstrijd in juni j.l. (onze thuiswedstrijd op Het Woold) was al in een vrij ruime overwinning voor “De Stippelberg” geëindigd (494 tegen 540 Stableford punten). Tijd dus om vandaag alle zeilen bij te zetten om deze achterstand in rap tempo weg te “golfen”.

Rond de klok van tien uur worden alle deelnemers (38 van de Stippelberg en 38 van onze golfvereniging) ontvangen met koffie/thee en een smakelijke warme appelflap. Daarna volgt om half elf het welkomstwoord en de speluitleg van André de Koning namens de organiserende golfvereniging uit Bakel.

Spelvorm: Best Ball Stableford ; 18 holes ; shotgun; 2 teams (1 x Het Woold en 1 x Stippelberg) per flight van 4 personen. Iedere speler speelt de eigen bal met eigen handicapverrekening; Beste resultaat per hole en team telt. De resultaten van alle deelnemende flights tellen mee voor de eindscore per golfclub.

De winnaar is de club met de hoogste stablefordscore over beide wedstrijden en mag de wisseltrofee (bokaal in de vorm van een groot wijnglas) een jaar in haar prijzenkast plaatsen. Verder is er nog een longest voor heren en dames (hole 8 resp.hole 18 ) en een neary to the pin (hole 11 resp. hole 3 );

Namens de organisatie wenst André iedereen een bijzonder gezellige dag toe. Gelukkig zijn de weergoden ons ook vandaag weer gunstig gestemd. We boffen weer met dit zonnige oktober-weer met een verfrissende herfstwind. Gewoon hartstikke lekker golfweer dus!

Tja, en dan de wedstrijd; gewoon een fijne golfdag met gezellige buren. Iedereen doet uiteraard zijn uiterste best maar wel in een sfeervolle ambiance met in de vroege middag de welkome baancatering met koffie/thee en een hartig worstebroodje. Ook na de wedstrijd (zo rond de klok van vijf uur ’s middags komen de teams geleidelijk binnendruppelen), bij de ‘borrel’ en bij het smakelijke Oosters buffet blijft het uitermate gezellig en sfeervol. Waarschijnlijk een goede reden voor velen om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de prijzen. Om ca.19.00 uur kan Ton Markhorst, na een hele berg telwerk, de winnaars bekendmaken.

Allereerst de longest voor de dames: Marjet van Dijk (Stippelberg); en bij de heren: Frans Coppens (Stippelberg). Dan de neary: Mieke Leenders (Het Woold) en Arie van Dommelen (Stippelberg)..

Overall dagwinnaars:
1ste prijs: Frans Sijben en Sophia van Eijk met 43 Stableford punten. (Het Woold)
2de prijs: André de Koning en Ton Markhorst met eveneens 43 Stableford punten. (Stippelberg)
3de prijs: Arie van Dommelen en Lia Willemsen met 42 Stableford punten (Stippelberg).

Clubresultaat vandaag: helaas!! Het Woold 545 punten; Stippelberg: 572 punten.

Winnaar van de Neighbour Cup 2016: “ Stippelberg met 1.114 punten.
Totaalresultaat “Het Woold”: 1.039 .
Gewoon eervol tweede dus. Volgend jaar beter!
Alle winnaars: van harte proficiat!

Na een dankwoord voor deze uitstekend georganiseerde en bijzonder fijne golfdag van Jan van Eijk namens Golfvereniging Het Woold is het nog lang erg druk en bijzonder gezellig in het clubhuis van onze gasheren van de Stippelberg.

P.S. Gré Peeters: Dank voor het vele “thuiswerk” voor de mensen van “Het Woold”! Graag tot volgend jaar!

PR/Cie Peter Fransen