Neighbour Cup 2014 voor GV Het Woold

DSC01320Dinsdag 14 oktober 2014. Zo rond de klok van 10 ‘s morgens is het al een drukte van belang in het clubhuis van onze golfvereniging. Niet gek overigens, want vandaag staat onze ‘thuis-wedstrijd’ gepland in het kader van de ‘neighbour cup’. Een uitermate gezellige en boeiende tweedaagse wedstrijd tegen de leden van buurman-golfclub ‘Stippelberg’ uit Bakel.

De eerste wedstrijd op woensdag 25 juni j.l. (uitwedstrijd bij de Stippelberg) was al in een kleine overwinning voor ‘Het Woold” geëindigd (608 tegen 599 stablefordpunten). Er kon dus vandaag nog van alles gebeuren want het verschil is nog minimaal.

 

webneighbourOm tien uur worden alle deelnemers (42 van golfclub Stippelberg- inclusief gastspeler Karel van Deursen van ‘Het Woold’- Karel dank hiervoor!- en 48 van onze golfvereniging) ont-vangen met koffie en gebak en een welkomswoord van Frederique Manders.

Daarna is er de briefing van Frans Renette, namens de organisatie (Frans Renette, Ineke van Dijk en Sjef van Oosterhout):

Spelvorm: Best Ball Stableford ; 18 holes (Vier Eijckenbaan) ; shotgun; 2 teams (1 x Het Woold en 1 x Stippelberg) per flight van 4 personen. Iedere speler speelt de eigen bal met eigen handicapverrekening; Beste resultaat per hole en team telt. De resultaten van de beste 15 paren tellen mee voor de eindscore per golfclub.

webneighb002De winnaar is de club met de hoogste stablefordscore over beide wedstrijden en mag de wisseltrofee (bokaal in de vorm van een groot wijnglas) een jaar in haar prijzenkast plaatsen.
Frans wijst verder nog op de kwetsbare biotopen in het “veld”, aangegeven door palen met groene koppen. Verder is er nog een longest voor heren en dames (hole 18) en een neary to the pin (hole 5); pinpositie vandaag: rood.

Namens de organisatie wenst Frans iedereen een bijzonder gezellige dag toe. Gelukkig zijn de weergoden ons ook vandaag weer gunstig gestemd.

Tja, en dan de wedstrijd; gewoon een fijne golfdag met gezellige buren. Iedereen doet uiteraard zijn uiterste best maar wel in een sfeervolle ambiance. Ook na de wedstrijd (zo rond de klok van vier uur ‘s middags komen de teams voldaan binnendruppelen), bij de ‘borrel’ en bij het voortreffelijke diner (personeel en koks: perfect in alle opzichten!!) blijft het uitermate
gezellig en sfeervol. Reden voor iedereen om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de prijzen. Om 19.00 uur kan Frans Renette de winnaars bekendmaken.
Allereerst de longest voor de dames: Leni van Berlo ( Stippelberg); en bij de heren: Nick Elsen (Stippelberg). Dan de neary: Cees Daamen (Stippelberg).
Overall dagwinnaars:
1ste prijs: Anneke Wolters en Jan Beenker met 49 Stablefordpunten (Het Woold)
(De volledige uitslagen kunt HIER nalezen!).

Winnaar van de Neighbour Cup 2014: “Het Woold met 1.237 punten.
Golfclub Stippelberg: 1.215 punten.

Na een dankwoord voor deze fantastische en fijne golfdag van Harry Lieftink namens Golfclub de Stippelberg is het nog lang erg druk en bijzonder gezellig in ons clubhuis.
Graag tot volgend jaar!

PR/Cie Peter Fransen