Natuurwandeling op Golfbaan het Woold.

natuurengolf 300Hierbij willen wij u als lid van Het Woold  graag uitnodigen om op vrijdagmorgen 22 mei om 7.00 uur samen met ons een natuurwandeling te maken op de golfbaan “De Vier Eijcken”. Klik en geef HIER uw naam en aantal personen op en indien u aansluitend gebruik wilt maken van een ontbijt (kosten € 6.50) graag ook even vermelden. Graag vóór 18 mei a.s. opgeven.

De natuurgebieden in en rond de golfbaan bepalen voor een belangrijk deel het karakter van onze baan. Ze vormen niet alleen een aangenaam landschap voor de golfer en wandelaar, maar ze zijn ook van belang voor de natuur in de omgeving, omdat ze onderdeel zijn van een verbinding tussen de natuurgebieden en De Groote Peel, aan de oostkant en het Starkriet, ten westen van de baan,

Na het aanleggen van de golfbaan ontstaat er weer een uniek landschap, wat gebruik maakt van het cultuurhistorische landschappelijke verleden van het gebied.

Het naaldhoutbos met de 3 bosholes wordt omgevormd naar een meer gemengd bos met loofbomen, in het beekdal wordt het peellandschap weer terug gebracht , de Eeuwselse Loop meandert en dan natuurlijk de heideholes, waar de struikheide en de brem zijn opwachting maakt.
In dit zeer unieke landschap met heide, bos en een beekdal ontstaat weer een flora en fauna met een grote variatie in planten- en dierenleven.

Graag willen wij u als lid van onze golfclub, nader kennis laten maken met de vele vogels en planten en dieren, die het gebied nu al rijk is, tijdens deze vroege wandeling, welke ca. 2.00 uur duurt. In 2012, 2013 en 2014 heeft Natuurwerkgroep IVN het Woold al een uitgebreide inventarisatie van alle natuur op en rond de golfbaan vastgelegd.

P.S.: Na opgave ontvangt u geen uitnodiging meer, maar wordt u op vrijdag 22 mei om 7.00 uur s’morgens, bij de ingang van het clubhuis verwacht.

Uw gidsen, leden van de Baancommissie en de Natuurwerkgroep het Woold

Jan van der Loo en Ad Verhoeven