Naar Golfclub Schloss Haag te Geldren Duitsland.

Schloss Haag 2016 3Met Harry Welten en Herman van der Zanden naar Golfclub Schloss Haag 

Het is woensdagmorgen 3 augustus om 7.00 uur uit bed, ik kijk even buiten, nou ja het weer kan meevallen we gaan nl. met 80 golfers naar het buitenland. Als we mooi op tijd om 9.00 uur aankomen dan is het al ’n drukte om alle tassen uit de auto te nemen en achter alle ritsen de nodige drank en versnapering te bergen. Bij binnenkomst en de nodige omhelzingen is er koffie met Duitse koeken. Het speelschema met de flightindeling wordt al druk bekeken en de euro’s worden aan de secretaresses van Harry betaald. Het is al direct gezellig met zoveel vriendinnen en vrienden een golftoernooi spelen. Maar dan neemt Harry tegen de klok van 10 uur het woord en geeft aan dat het fantastisch is dat alle 80 deelnemers aanwezig zijn. Na de nodige uitleg van de spelregels, geeft Harry aan dat hij nl. niet alles in de hand heeft nl. de zon zal ons vandaag helaas ontbreken, maar niet getreurd na afloop zijn er prachtige prijzen, ja zelfs champagne 

Vanaf 10.00 uur wordt vlot gestart.

Herman van der Zanden was voor vandaag de veldmarchall. Hij zorgde o.a. voor vervanging van twee trolleys die onderweg bezweken nl. van Jetty van Wezel en Marleen Strauss.
 
Schloss Haag 2016 5Na de nodige regen was er na 9 hole’s de welverdiende soep.

Ja het was voor mij als landschapsman, jammer, dat de regen de mooie natuurlijke baan van Schloss Haag met veel bomen en houtwallen, niet alle schoonheid prijs gaf. Wel een aantal vogels gezien zoals ’n zanglijster, roodborstje, vink, gaai, blauwe reiger, de nodige zwaluwen en houtduiven. Maar ik ben er van overtuigd dat er veel meer soorten vogels op deze baan voorkomen. De baan was goed verzorgd, de rough was voor vele een extra handicap met dit natte weer, maar de greens lagen er prima bij. Rond de klok van 15.00 uur druppelde de eerste golfers het clubhuis binnen met gemiddeld minder punten als ze volgens hun handicap nodig hadden om in de buffer te spelen.Maar niet getreurd de Duitse bieren en wijnen waren voor de Limburgers en Brabanders een genot en de stemming was dan ook opperbest. De BBQ was van een uitstekende kwaliteit.

Alle punten waren inmiddels gecontroleerd en Harry reikte zonder microfoon de prijswinnaars de nodige kussen en prijzen uit.

Hier komen de prijswinnaars:
Longest drive dames-            Lenie Waals
Longest drive heren-             Jan Gondrie
Neary dames –                       niemand.
Neary heren –                        Frans Sijben
Klassement dames:
1. Truus Kooiman met          33 punten
2. Betsie van Abeelen          28 punten
3. Betsie Liebregts               28 punten
4. Irene Teijssen                   27 punten
Klassement heren:
1. Jan Derks                         38 punten
2. Piet Lavrijssen                  33 punten
3. Jos van Eupen                  32 punten
4. Ad van Doorn                    30 punten
 

Harry, Herman en andere hartelijk dan voor een mooie regenachtige golfdag, het verdient navolging met mooi weer.

Ad Verhoeven