Morgenstond heeft goud in de mond

Hemelvaartsdag, 5 mei 2016. Maar ook: Bevrijdingsdag, Communiedag en ‘Vroege Vogels’ dag. Bij ons gaat de wekker af om, jazeker, 05.15 uur.

Hoe vroeg wil je hebben? Vandaag hebben we ons samen ingeschreven voor de ‘Vroege Vogels’-wedstrijd met ontbijt en dat betekent inderdaad zo vroeg opstaan. Een soort ‘dauwtrappen’ wordt het dus, maar dan met een golfclub in je handen!

Kwart over zes aanwezig zijn; om half zeven de briefing en om zeven uur startklaar staan op de toegewezen hole. Dit jaar kan de EVCO (Bart Nelissen, Marjan Baaten, Jan Beenker en Treesje van de Moosdijk) liefst 60 deelnemers begroeten (let wel vorig jaar hadden we ‘slechts’ 38 deelnemers). Inderdaad 60 enthousiaste ‘vroege vogels’, die vandaag, een paar uur lang, vooral willen genieten van de prachtige flora en fauna op dit vroege uur in de lente.

winnaars 003 300En mooi is het op deze zonnige dag, met een grote verscheidenheid aan vogelgeluiden, kwakende kikkers in de poelen, rondkuierende ganzen en eenden met hun opgroeiende kroost en de talloze bomen en struiken in hun prachtig lentetooi. Op vele plaatsen zie je op dit vroege uur de vochtdampen boven de vennen en fairways opstijgen. Gewoon genieten dus!

Zoals reeds vermeld, om half zeven is er het welkomstwoord en de briefing van voorzitter Bart Nelissen. We spelen vandaag 9 holes op de Vier Eijkenbaan (holes 10-18) met een ‘shotgun’start. Twee teams per flight met de spelvorm FBBB (ieder binnen zijn team speelt zijn eigen bal; beste resultaat per hole met stableford-verrekening (75%) telt). Pinpositie vandaag: geel.
Uiteraard wenst Bart eenieder een bijzonder prettige wedstrijd toe.

En gezellig is het inderdaad. Tja, maar wat wil je met dit prachtige weer en schitterende natuur. Het wordt een bijzonder aangename vroege morgen.
Zo tussen tien en half elf keert iedere flight weer terug op het ‘thuishonk’, waar het smakelijke ontbijt-buffet al klaar staat. Uiteraard laat iedereen zich dit goed smaken na deze vroege ínspanning’. Ca. half twaalf: ‘het ultieme moment’:de winnaars dus met bijbehorende prijzen.

Bart heeft prijzen voor de eerste drie van de in totaal 30 teams, die vandaag gespeeld hebben.
1ste prijs: Riet van Grotel en Ad Verhoeven met 37 punten.
2de prijs: Rene Zoetmulder en Hendrik van den Boogaard met 36 punten.
3de prijs: Annemieke Koolen en Patrick van de Kerkhof met eveneens 36 punten.

Alle prijswinnaars: Van harte proficiat!

winnaars002 300Alvorens iedereen te bedanken voor hun deelname vandaag, vraagt Bart aandacht voor de uitwisselingswedstrijden met Golfbaan “De Stippelenberg” op respectievelijk 7 juni en 5 november en de Open Astense Golfkampioenschappen op zaterdag 4 juni; verder kunt u zich inschrijven voor het populaire EVCO evenement: het Midzomertoernooi op zaterdag 25 juni

Zoals gezegd: een prachtige golfmorgen! Echt de moeite waard. Volgend jaar? Gewoon meedoen!! U ziet het, we hebben altijd “goei weer”!
P.S, Jan Beenker: dank voor de foto’s.

PR/Cie
Peter Fransen