Moonlight golf

moonlight001In tegenstelling tot voorgaande edities, ditmaal geen winterse weersomstandigheden tijdens dit, door onze EVCO georganiseerde en jaarlijks terugkerende evenement.

Geen sneeuw, geen koude windvlagen en temperaturen onder nul, nee, verre van dat, gewoon herfstweer met een wazig en waterig maantje aan de hemel. Niettemin 48 deelnemers die om kwart voor zes in de namiddag aanwezig waren om in flights van twee (2 flights per hole) aan deze gezellige ‘wedstrijd’ deel te nemen. 

Om half zes is er een welkomstwoord van commissielid Jan Beenker. Ook is er een belangrijke mededeling: Enige tijd geleden is er afscheid genomen van voorzitter John van Dijk van deze Evenementencommissie. Uiteraard met de nodige dankbetuigingen voor zijn inzet in de afgelopen jaren.

Jan is blij dat men er in geslaagd is om in de persoon van Bart Nelissen, een nieuwe voorzitter aan te trekken en wenst hem heel veel succes. Even later is het woord aan Bart voor een korte ‘briefing’: Ditmaal als locatie: alleen de Gezandebaan. Spelvorm: Best ball , minimaal 7 afslagen per persoon en zoals reeds eerder gemeld: twee flights van twee personen per hole;

Shotgun-start d.m.v. een muzikale ‘opstart’, wedstrijd over 2 x 9 holes, afslag op alle holes van geel, winterregels zijn niet van toepassing d.w.z. iedere bal dient uitgeholed te worden.
Het wordt een bijzonder gezellige avond, niet in het minst door de voortreffelijke ‘aankleding’.

moonlight002Naast de gebruikelijke verlichting staan er brandende vuurkorven bij iedere hole en is de hele ‘route’ omzoomd door brandende fakkels. Over de hele baan zijn de vrolijke tonen van Tiroler muzikanten te horen. Dit alles perfect verzorgd door Sjaak Leenders, die de hele avond druk in de weer is om het allemaal ‘brandend’ te houden. Sjaak: chapeau!

Dan zijn er drie ‘catering’ plaatsen verspreid over de baan met Glühwein, koffie en een borreltje “golfers-geluk’. Uiteraard voor iedereen twee rondgangen!. Na afloop en het inleveren van de scorekaarten wachten er in het warme en sfeervolle clubhuis, heerlijke koppen snert met katenspek en brood. Uiteraard weer uitstekend verzorgd door het clubhuis-personeel.

Enige tijd later volgt de prijsuitreiking door onze nieuwe voorzitter. Ik meld u alleen de winaars dit keer: Mieke van Nuland en Jos van Haandel. Proficiat allebei.

Dan is er natuurlijk een dankwoord aan alle leden van de EVCO-commissie voor hun enthousiaste inzet maar ook speciaal aan Marjan Baaten en Coby Span voor de Glühwein, Jan Beenker en voorzitter Bart voor de koffie en Dick Kampen en Mieke Leenders voor de borrels “golfersgeluk”. Het is nog geruime tijd sfeervol en gezellig met de nodige drankjes.

Een perfecte avond, ook dit jaar weer.
Tot december 2014!

PR/Cie
Peter Fransen