Monique en Han Wessels winnen parentoernooi 2014

monique-en-han-wesselsZondag 26 oktober was het dan zover. Het jaarlijkse parentoernooi met ditmaal maar liefst 76 deelnemers. Als ik, samen met mijn vrouw Nelly, wij doen uiteraard ook mee, zo rond de klok van 11.00 uur bij het clubhuis aankom, is het al een drukte van belang. Na betaling van €2,50 (bestemd voor de prijzenpot) ontvangen we de scorekaart en een formulier met daarop de uitgebreide uitleg over de vandaag gehanteerde spelvorm.

 

We drinken daarna op ons gemak een lekker bakje koffie. We hebben de tijd want het programma vandaag vermeldt dat de ‘briefing’ om 12.00 uur zal plaats vinden. Samen met medespelers Anneke Wolters en Jan Kloosterboer bestuderen we de ietwat vreemde spelvorm vandaag. Het blijkt een variant te zijn van het meer bekende Foursome Strokeplay-spel met de naam Dovetail.

Een team bestaat uit twee spelers (een paar dus), die beiden individueel de hole spelen volgens het strokeplay format. Echter, vooraf dient per hole, vastgelegd te zijn wiens score de teamscore is. Op de scorekaart worden deze scores in rij 1 vermeld; in rij 2 vervolgens de niet gekozen score. Per team dient de score van iedere speler 9 maal gebruikt te worden.
Handicapverrekening: ¼ van de gezamenlijke handicap. Overall winnaar: team met de laagste netto score in rij 1. Ook is er een prijs voor het team met de laagste netto score in rij 2.

Per flight 2 teams van twee per flight. Gespeeld wordt er op de Gezandebaan en op holes 1-9 van de Vier Eijckenbaan De pinpositie vandaag: rood (Vier Eijckenbaan). Shotgun start.

Tijdens de briefing heet voorzitter Bart Nelissen van de organiserende EVCO iedereen van harte welkom, dankt de weergoden voor het mooie golfweer vandaag en legt de spelvorm nog eens uitgebreid uit. Ook vraagt hij de buggy-gebruikers alleen over de schelppaden te rijden en vervolgens naar de bal op de fairway te lopen. Daarnaast aandacht voor de op donderdag 6 november geplande ‘Moonlight-golf’-avond. Schrijf U tijdig in!. En tot slot: een hele fijne wedstrijd vandaag met veel golfplezier.

Inderdaad, het wordt een gezellige golfmiddag met prima golfweer. De resultaten per hole zijn vaak erg verschillend. Vaak is er , jammer genoeg, de verkeerde keuze bij de afslag gemaakt, maar ja, daar heeft natuurlijk iedereen last van. Gelukkig staat onze nieuwbakken golf-pro Nick Goedhart ons onderweg op te wachten met een lekker licht-alcoholisch drankje.

Tja, en U weet het al, na terugkomst in het clubhuis is het natuurlijk weer hartstikke gezellig met een lekker drankje en geanimeerde gesprekken. Tegen 18.00 uur is er dan de uitslag maar niet voordat voorzitter Bart melding gemaakt heeft van een hole-in-one op hole 4 van de Gezandebaan door Riet van Grotel, bravo en chapeau, Riet!!
Verder is er enige discussie ontstaan over de huidige spelvorm. Mogelijk is deze toch te complex en waarschijnlijk is het beter bij de volgende editie een andere variant te kiezen.

En dan de uitslagen:

De laagste netto-score in rij 2 (zeg maar de B-poule)
1ste prijs: Jan Gondrie en Rudolf Raymakers met 69,0 punten
2de prijs: Anneke Wolters en Jan Kloosterboer met 70,5 punten
3de prijs: Riet en Jan van Grotel met 71,5 punten

En dan:

De laagste netto-score in rij 1 (de A-poule met de gekozen teamscore):
1ste prijs: Monique en Han Wessels met 67,5 punten
2de prijs: Anneke Wolters en Jan Kloosterboer met 68,0 punten
3de prijs: Jan Gondrie en Rudolf Raymakers met 70,0 punten

Alle prijswinnaars: van harte proficiat!

Verder is er een dankwoord van Han Wessels. “Eindelijk is er dan succes en vooral de vele put-sessies betalen zich nu uit. Ik ben harstikke blij met dit resultaat, vandaag. En kijk, ook mijn vrouw, Monique, is tevreden want ze kijkt ook erg blij!. Verder dank aan de wedstrijdleiding en vooral ook de greenkeepers. De baan lag er weer prima bij”.

Dank ook aan Jan Beenker voor de foto’s.
Tot volgend jaar !

PR/Cie
Peter Fransen