Mientje van den Bosch en Maarten van Dongen Astens Golfkampioen

mienenmaartenVrijdag 12 september, de dag waarop de 13de editie van de Astense golfkampioenschappen gespeeld zal worden. Ook deze keer, voor de derde maal dus, weer op de “Vier Eijcken- baan” van golfcomplex “Het Woold” aan de Gezandebaan in Asten-Heusden.

Als ik ‘s morgens rond 10.15 uur arriveer, is het al een drukte van belang binnen en op het terras van ons riante clubhuis. Binnen, in de vergaderruimte, zijn de WECO leden Willy Aarts, Hannie Looijmans, Frans van Renette en Sjef van Oosterhout al erg druk met het verstrekken van informatie, de registratie en het uitreiken van de scorekaarten. In de hal hangt de flightindeling voor eenieder ter inzage.

Zoals vermeld in het programma staat er in het clubhuis een rijk gevulde brunch , uiteraard met koffie en/of thee gereed. Je raakt er onderhand helemaal aan gewend, maar ook nu zijn de weersomstandigheden weer uitstekend. Zonnig, wel wat winderig en een temperatuur van zo’n 23 graden. Wat wil je eigenlijk nog meer zo rond midden september.

Om kwart voor elf opent WECO-voorzitter Sjaak Leenders deze , zoals vermeld, 13de editie van dit jaarlijkse evenement. Hij heet iedereen van harte welkom en er is een dankwoord aan Henk Loomans en zijn team, die wederom zorg gedragen hebben voor een baan in topconditie. Hij wenst alle deelnemers, deze keer 18 dames en 46 heren, een bijzonder fijne en sportieve dag toe.

Daarna is het woord aan Sjef van Oosterhout, die , uiteraard ook iedereen van harte welkom heet en daarna de gang van zaken, via een korte ‘briefing’ toelicht. Voor de 16 flights ( 9 mix flights – 2 dames en 2 heren- en 7 herenflights) is er een ‘shotgun’start om 12.30 uur via een alarmsirene. Er wordt gespeeld in twee categorieën: Handicap < 20,9 en Handicap 21-36.
Per categorie wint diegene met de meeste Stablefordpunten. (Uitholen niet verplicht tenzij men meespeelt met het ‘overall-kampioenschap’.).

Daarnaast is er dan de strijd om het ‘overall-kampioenschap 2014’ . (aantal slagen over 18 holes). Verder is er een neary to the pin (hole 8) en een longest (hole 18), alle birdies worden ditmaal beloond met een fles wijn. De wedstrijdleiding berust ook dit jaar weer bij de wedsrijdcommissie. Verder zal Gertjan van den Heuvel weer fungeren als referee. marshall vandaag is Gerard van de Cruijs.

Verder aandacht voor de’ local rules’ (vermeld op de scorekaarten) en de pinpositie die ditmaal geel is. Dames spelen van rood en de heren van geel. Verder vraagt Sjef na terugkomst in het clubhuis, de scorekaarten zo spoedig mogelijk in te voeren op de terminals in de hal. Daarna de kaart inleveren bij de WECO. Verder is deze wedstrijd ‘non-qualifying’- indien dit wel gewenst wordt, dan zelf een wedstrijdkaart aanmaken via de computer-.

Er volgt een enerverende en bijzonder gezellige golfmiddag met alle ingrediënten die bij een kampioenschap horen: spanningen, missers, schitterende slagen, noem maar op. Op diverse plaatsen in de baan staan ‘standjes’ met verfrissingen en wordt ereen drankje met een hartige versnapering geserveerd op de kruising holes 3 en 4.

Rond de klok van half zes keert iedereen weet terug naar het gezellige ‘thuishonk’. Ook ditmaal wordt er weer druk gerekend, kaarten ingevoerd en geborreld. Even later kan iedereen proeven van het heerlijke “soepenbuffet”. Tegen zeven uur is de wedstrijdleiding klaar en kan voorzitter Sjaak Leenders de uitslagen bekend maken.

Intussen genieten de deelnemers van het voortreffelijke diner, perfect uitgeserveerd door ons Horeca-team.

Tja, en dan de uitslagen!

  • Birdies vandaag: kijk HIER
  • Longest : Manon van Dalen en Paul van Vroonhoven
  • Neary: geen dame! En bij de heren: Jeroen van den Ingh

Stableford-categorie winnaars:
21-36:

1ste prijs: Huub Leenders met 41 punten
2de prijs: Annie Pleunis (39)
3de prijs: Tom van Riet (35)
4de prijs: Martien Verdonschot (34)
5de prijs: Peer Mestrum (34)

<20,9:

1ste prijs: Jan Derks met 41 punten
2de prijs: Leon Verkoelen (37)
3de prijs: Maarten van Dongen (36)
4de prijs: Manon van Dalen (36)
5de prijs: Laurens Hurkmans (34)

En dan de “overall-winnaars’:

Heren:
1ste prijs en golfkampioen van Asten 2014: Maarten van Dongen met 81 slagen!!
2de prijs: Jan Derks met 82 slagen
3de prijs: Leon Verkoelen met 86 slagen
4de prijs: Ted Schulkes met 88 slagen
5de prijs: Marcel van den Eijnde met 91 slagen

Dames:
1ste prijs en golfkampioen van Asten 2014: Mientje van den Bosch met 92 slagen!!
2de prijs: Manon van Dalen met 94 slagen
3de prijs: Gré Peeters met 98 slagen
4de prijs: Annie Pleunis met 100 slagen
5de prijs: Lenny Hoeks met 100 slagen

De volledige stableforduitslagen vindt HIER  en de foto’s, (36) vindt u HIER.

Dan sluit Sjaak Leenders deze zeer geslaagde dag af met een dankwoord aan de baaneigenaren (GVR), de sponsoren, de deelnemers, referee Gertjan van den Heuvel, het horecapersoneel, marshall Gerard van de Cruijs en uiteraard de organiserende WECO leden.

Daarna zijn er nog dankwoorden van de winnaars Maarten van Dongen en Mientje van den Bosch Dank aan de organisatie, de flightgenoten en alle andere deelnemers. Speciaal caddy Rens van der Schouw (Maarten) en het baanonderhoudsteam (Mientje).

Er volgen, zoals gebruikelijk, nog enkele gezellige uren in ons clubhuis. Tot slot: mensen van de organisatie: chapeau!!. Alle winnaars: van harte proficiat! Weer is een mooi evenement afgesloten.

Tot volgend jaar.

PR/Cie Peter Fransen