Mieke Leenders en Ted Schulkens Golfkampioen van Asten

tedenmieke360Mieke Leenders en Ted Schulkens zijn vrijdag op de Vier Eijckenbaan van Het Woold Golfkampioen van Asten geworden.

Schulkens prolongeerde met een ronde van 75 slagen zijn titel. Mieke Leenders liet met 93 slagen alle andere Astense dames achter zich. Het Astens Golfkampioenschap kende dit jaar een onstuimig nat begin.

 

Laat in de voormiddag druppelen de 87 deelnemers van het Open Astens Golfkampioenschap binnen op het Woold. Met allen steeds één oog naar de grijze lucht en het andere naar de mobiele telefoon gericht. Daar zat immers buienradar op. En van wat je daar zag, werd je niet blij. Dieprode regen- en onweersbuien. Het kwam met bakken naar beneden. 

leonEerst maar koffie en dan aan de lunch die al klaar stond. De organisatie overlegt en overweegt de shotgun-start nog even uit te stellen. Maar dat blijkt niet nodig. Na de briefing klinkt om 14.00 uur in de stromende regen het startsignaal en wordt er afgeslagen. Een aantal flights speelt Texas Scramble, anderen regulier stableford en de echte golfcracks uit Asten gaan voor de titel ‘Golfkampioen van Asten’.

Minder birdies

De eerste drie tot vier holes zijn nat en het blijft regenen. Daarna stopt de regen en uiteindelijk kan iedereen min of meer droog zijn- of haar wedstrijd afmaken. De regen heeft wel invloed op de scores en het aantal birdies dat er geslagen werd. In de 2017-editie, met mooi weer waren dat er 23. Dit jaar ‘slechts’ 9. De birdiemakers krijgen er bij de prijsuitreikiing een fles wijn voor. 

Jezelf herpakken

bikkel 360Na de regen ‘herpakken’ de meeste deelnemers zich. Tussen de holes door wordt waar nodig gepauzeerd bij een van de baancateringstops. Iedereen wordt verwend met culinaire verrassingen en drankjes. En de scores verbeteren. Later bij de uitslag bijkt dat degenen die uiteindelijk winnen ook tijdens de regenbuien op niveau gescoord hebben en zich niet uit het veld lieten slaan.

Walking dinner

Vroeg op de avond komen de speel(st)ers terug in clubhuis Volentieri. Even wat drinken, de scorekaarten inleveren, jezelf opfrissen en napraten over hoogte- en dieptepunten.

Genieten van het Walking dinner dat ondertussen wordt uitgeserveerd. Sjaak Leenders maakt rond half tien de uitslag bekend. Pierre Heesakkers en Huub van Stekelenburg winnen de Texas Scramble competitie. Noud van Roosmalen wint de stableford -9 t/m 16 en Joep Linden in de categorie 16.1 t/m 45. Ted Schulkens laat met 75 slagen alle anderen ver achter zich. Mieke Leenders doet het bij de Astense dames beter dan alle anderen. Ted en Mieke worden verdiend Golfkampioen van Asten.

Een mooie dag

wilma 360Het werd alsnog een mooie dag, met klinkende resultaten en aansprekende winnaars. Dank aan de sponsoren, Celeste, Larco, VDL, ESL De Blauwe Lotus, de Golfshop, Het Wijnhuis en GVR die deze happening wederom mogelijk maakten. Een pluim voor het bedienend personeel op de baan en in het clubhuis. En complimenten voor de organisatie. Hannie, Leon, Frans en Sjaak zorgden er ook dit jaar weer voor dat we terug kunnen kijken op een vochtig maak vlekkeloos verlopen AGK.

Leden van Het Woold kunnen de uitslag nalezen in E-golf. Een overzicht van de gemaakte foto’s vindt u HIER

Tot volgend jaar!

PvL/02-06-18