Clubkampioenschap Matchplay 2016

matchplaykampioenen 600Ruime tijd geleden hebben we massaal ingeschreven voor Clubkampioenschap Matchplay 2016.

Met ruim 84 deelnemers in totaal kunnen we ook deze editie tot een geslaagd evenement betitelen.
Onder leiding van Sjef van Oosterhout, Cor Smulders en natuurlijk weer onze allercharmantste en altijd behulpzame Hannie Looijmans is ook dit kampioenschap weer vlekkeloos verlopen.

Harry peeters is het hele weekend present geweest als referee. Er zijn hem zelfs flesjes Jägermeister aangeboden om e.e.a. wat luchtiger te beoordelen maar daar is hij, blijkt achter af, niet door te beïnvloeden.

In 4 categorieën werd er gestreden om het clubkampioenschap.
Dames 50+, heren 50+, dames categorie 1 en heren categorie 1. Ivm de hoeveelheid inschrijvingen zijn er voorafgaand aan de finale dagen van afgelopen weekend voorrondes gespeeld. De finalisten hebben afgelopen zaterdag 16 en Zondag 17 juli gestreden om de prijzen.

Onze greenkeepers zijn dit weekend extra vroeg begonnen met maaien en om de baan in orden te maken. Zondagmorgen zijn alle vlaggen nog opnieuw gestoken om zo een compleet andere wedstrijd op de zaterdag als de zondag te hebben. Alle lof voor onze mannen want, we mogen de weersomstandigheden van afgelopen weken niet vergeten. De baan lag er echt geweldig bij.

Matchplay is en blijft een bijzonder spelletje. Je speelt één tegen één. Een hole kun je winnen met 10 slagen als je tegenstander er 11 maakt. Met een “par” verlies je de hole als je tegenstander een “birdie” maakt. Er is een “eagle” geslagen (Dane) en toch helaas de partij verloren. We kennen allemaal de golfers welke in de finale dag horen te spelen. Wat dat betreft weinig verrassingen. Wel is de vorm van de dag bepalend. Wie speelt er om de eerste en de tweede prijs of moet je genoegen nemen met een nog altijd zeer verdienstelijke maar minder eervolle derde of vierde plek. Aan het weer heeft het zeker niet gelegen.

Een heerlijke temperatuur om te golfen en geen regen van betekenis. Publiek zowel in de baan als rond het clubhuis was veelvuldig en in alle gezelligheid aanwezig. Harry Peeters en later de familie Jan-Karel en Karin Jobse volgden live in de baan de scores om deze door te geven aan het clubhuis zodat per partij de scores en standen bekeken konden worden op video schermen. Hoewel we weten dat er maar één de winnaar kan zijn is het toch een uitdaging om deelnemer te zijn.

Uiteindelijk worden er partijen beslist. In alle vier de categorieën is met name om de eerste en tweede plaats erg stevig maar sportief gestreden. Ik, eerst als deelnemer maar later als publiek heb erg genoten van dit kampioenschap. Het is een aanrader om er het volgende jaar ook bij te zijn.
Heerlijk om te zien hoe in de dames 50+ klasse Jacqueline van Oosterhout, Truus Sanders, Anneke Wolters en Gré peeters strijden om de eerste plaats.

Uiteraard keken we ook naar de heren 50+ Harrie Sanders, Martien Verdonschot, Ludo Bronzwaer en Theo Lankhorst wie daar als winnaar uit de bus zou komen.

Iedereen had de ogen gericht op onze dames Bernadette Raymakers, Marjolein van de Kruis, Karin Jobse en Miriam Elzinga.
Met als klap op de vuurpijl onze kanonnen, de heren Ted Schulkens, Rens Vendrig, Rens van der Schouw en Dane Cvetkovic.

Later op de middag zit het terras vol voor de prijsuitreiking. Voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt het Heren Twee NGF team nog gehuldigd.

Dit team is voor het derde jaar achter elkaar in nagenoeg dezelfde samenstelling kampioen geworden in de NGF competitie. Ber Raemakers, Rinus van Mullekom, Frank Stals, Leon Verkoelen, René Bakens, Geerts Elzinga en Toon van de Cruijs heel erg goed gedaan mannen.

Verder is voorafgaand aan de prijsuitreiking Karin Jobse in het zonnetje gezet. Zij is Golfster van het Jaar geworden. Een erg leuke prijs welke niet onderschat mag worden. Deze titel kun je veroveren door aan ca. 15 criteria te voldoen. De belangrijkste is dat je gewoon goed en steeds beter “qualifying” moet gaan golfen.

Uitslagen Matchplay 2016

Dames 50+
1e Truus Sanders
2e Gré Peeters
3e Jacqueline van Oosterhout
4e Anneke Wolters

Dames Categorie 1
1e Marjolein van de Kruis
2e Miriam Elzinga
3e Karin Jobse
4e Bernadette Raymakers

Heren 50+
1e Martien Verdonschot
2e Theo Lankhorst
3e Harrie Sanders
4e Ludo Bronzwaer

Heren Categorie 1
1e Rens van der Schouw
2e Dane Cvetkovic
3e Ted Schulkes
4e Rens Vendrig

Alle deelnemers proficiat. Soms denk je de Joop zoetemelk van de golfsport te zijn, toch blijft het erg leuk om mee te doen en maakt je klassering niet uit. Top voor de winnaars erg goed gedaan. Het was weer een heerlijke dag op Het Woold. Blije gezichten van de winnaars en blije gezichten van de organisatoren. Tot volgend jaar.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen