Marjolein v.d. Kruis en Rens Vendrig winnen Woold Masters 2016

marjorens 360Zondag 9 oktober 2016, een stralende en zonnige najaarsdag, liefst 98 enthousiaste deelnemers en acht categorieën, waarbinnen gestreden kan worden om het kampioenschap 2016. Ook dit jaar kan er worden gespeeld op de twee wedstrijdbanen : De Gezandebaan (2 x 9 holes) met zowel voor heren en dames ieder 1 categorie (20 deelnemers) en de Vier Eijckenbaan (18 holes) met voor dames en heren ieder drie categorieën:Hcp: 0-18,4; 18,5-30,0 en 30,1-54,0. Hieraan nemen 78 golfers deel.

Ziehier de ingrediënten voor deze, door onze WECO perfect georganiseerde, afsluiter van het zomerseizoen. Rond de klok van elf uur is het zover. Allereerst is er het hartelijke welkomstwoord van verenigingsvoorzitter Harry Span , die alle deelnemers een bijzonder mooie golfdag op de prachtige banen van het Woold toewenst. Vandaag alweer de 6de Wooldmasters. Daarna volgt de ‘briefing’ van Frans Renette namens de organiserende wedstrijdcommissie. ( Gré Peeters, Frans Renette, Frits Aarts Martien Verdonschot en -toegevoegd- Sjaak Leenders).

Een korte samenvatting: Per categorie telt gewoon het aantal slagen over 18 holes. Bij 2 maal par : bal opnemen en 2 x par + 1 slag vermelden op de scorekaart.. De gemixte flights starten alle, via het bekende shot-gun principe op de 18 holes, om 11.30 en 11.38 uur. Gezandebaan : shotgunstart: 14.00 uur. De pinpositie is ditmaal geel. Verder is er een neary to the pin op de Gezandebaan en op de Vier Eijckenbaan een neary to the pin op hole 8; een neary to the line op hole 18 en een longest , eveneens op hole 18. Frans vraagt vooral aandacht voor de speelsnelheid.
Graag bij terugkomst de kaarten z.s.m. invoeren en daarna inleveren bij de organisatie.

De dame en de heer met de laagste bruto score (minst aantal slagen dus) wordt uitgeroepen tot Woolsmaster van het Woold 2016.
Voor deze dag kunt U bij regelvraagstukken/ meningsverschillen en/of adviezen terecht bij referee Harry Peeters, die tijdens de gehele wedstrijd op de baan te vinden is. Marshall vandaag : Gonny Pepers.

Er volgt een enerverende en vooral gezellige golfmiddag. Er valt immers ook voor de mindere “golfgoden” in hun categorie een eervolle plaats te verdienen. Erg geslaagd is het intermezzo bij de “port-bar” van het duo ‘Martien en Anke’ ter hoogte van het toiletgebouw bij de holes 3 en 4.
Rond de klok van vijf zijn alle flights weer terug op het ‘thuishonk’ en buigt de organisatie zich over de resultaten. Intussen is het natuurlijk weer een gezellige boel onder het genot van enige lekkere drankjes.

Tja, en dan verwacht je normaliter om ca 18.00 uur de prijsuitreiking door de commissievoorzitter. Dat gaat ook wel gebeuren maar niet nadat de ceremonie voor de plaatsing van de kampioenschapstegels in de welbekende “circle of fame” is afgerond. Onder leiding van voorzitter Harry, de kampioenen matchplay en strokeplay 2016 (Marjolein van der Kruis 2 maal en de beide ‘Rensen’ van der Schouw en Vendrig) en een fiks aantal belangstellenden worden de beide tegels door het drietal vakkundig ingelegd. Ook nu weer dank aan sponsor ESL

En dan de uitslagen-presentatie, verzorgd door Frans Renette.. U heeft die vandaag al kunnen lezen op de web-site. Ik kan in dit verslag volstaan met de prijswinnende golfers:

Neary to the pin op de Gezandebaan: dames: Jolowies Kluskens en heren: Jan Schriks.

Vier Eijckenbaan:

  • Longest dames: Marjolein van der Kruis; longest heren: Fabio van de Coevering
  • Neary to the pin dames: Karin Jobse ; heren: Ted Schulkes.
  • Neary to the line dames: Ira Naninck en bij de heren: Peter Fransen.
  • Aantal geslagen birdies vandaag: 18!

Dan nog de overall-winnaars:

Allereerst de Gezandebaan:
Dames: 1ste prijs: Jolowies Kluskens (72 slagen); 2de prijs:Nelly van Deursen (73).
Heren: 1ste prijs: Jo Kluskens (66 slagen); 2de prijs: Bert van den Boer (66):

Vier Eijckenbaan:
Dames:30,1-54,0: 1ste prijs: Miranda Raaijmakers met 111 slagen
Dames 18,5-30,0: !ste prijs: Yvonne van de Cruijs (97 slagen); 2de prijs: Ann Kampen (98) ;
3de prijs: Jacqueline van Oosterhout ( 102)
Dames: 0,0-18,4: 1ste prijs en kampioen 2016: Marjolein van der Kruis (86); 2de prijs: Ann Jackson (89); 3de prijs: Gré Peeters ( 89)
Heren: 30,1-54,0: 1ste prijs: Willy van Son met 114 slagen
Heren 18,5-30,0: 1ste prijs: Erwin Kamp (96); 2de prijs: Cor Cortie (96); 3de prijs: Peter Fransen (99).
Heren 0,0-18,4: 1ste prijs en kampioen 2016: Rens Vendrig (80); 2de prijs: Marcel van den Eijnde (84)
3de prijs:: Ted Schulkes (84).

Alle winnaars: uiteraard van harte proficiat!!

Even later is er een dankwoord van de beide winnaars Marjolein en Rens voor de organisatie, de referee en de flightgenoten. Het was een gezellige en erg mooie dag. Dank hiervoor. Daarna kan Harry deze welgeslaagde dag afsluiten met een dankwoord aan de wedstrijdcommissie.
Het was weer voortreffelijk. En,U raadt het al, het is nog lang bijzonder gezellig in het clubhuis.

Er rest nog een dankwoord voor het horeca-personeel , referee Harry Peeters, marshall Gonny Pepers, en zeker Martien Verdonschot en Harry Peeters voor de foto’s., die U elders op de site kunt bekijken. Tot 2017.

P.S. Frans van Eijk kondigt aan dat leden van Het Woold vanaf 01-11-2016 gratis kunnen golfen op golfbaan “De Gulbergen”, Starttijd in de winterperiode: vanaf 14.00 uur; Zomerperiode: vanaf 16.00 uur. Voor Gulbergen-leden geldt eenzelfde regeling bij onze golfbaan.
Nadere info binnenkort op de website.

PR/Cie
Peter Fransen