Kleine wetenswaardigheden

golfcapGolf kan erg gevaarlijk zijn.

Een golfballetje weegt ca. 45 gram en kan eenvoudig een snelheid halen van 200 km/uur. Ik hoef niemand uit te leggen wat het kan veroorzaken wanneer je door een golfballetje geraakt wordt. 

Je hoofd is veruit het meest kwetsbaar. Als je een balletje een beetje ongelukkig tegen je hoofd krijgt is de ellende waarschijnlijk niet te overzien. Gelukkig zijn veel golfers zich bewust van dit gevaar en zetten een pet op.

 

Nu zul je denken, een pet opzetten om je hoofd tegen een golfbal te beschermen!! kunnen we dan niet beter een helm opzetten?
Belangrijk om te weten, een pet is veiliger als een helm.

Al verschillende jaren geleden is hier een team van Belgische onderzoekers mee aan de slag gegaan. Ze hebben verschillende keren achter elkaar vanaf een 12 verdiepingen hoog bouwwerk gelijktijdig een helm en een pet naar beneden laten vallen en de beschadigingen van de pet en de helm onderzocht. Zonder uitzondering kwam de pet er met veruit de minste schade vanaf. Hieruit is door dit team de conclusie getrokken dat een pet veiliger is als een helm.

Met dank aan dit onderzoekteam. Iedereen zal het met mij eens zijn een petje dragen tijdens het golfen is toch veel leuker als een helm.

Uiteraard blijft het advies, al draag je een pet tijdens het golfen, blijf opletten dat er geen ongelukken gebeuren.

Met een vriendelijke en veilige golfgroet,
Leon Verkoelen