Kille slotdag zomercompetities 2018

zomercomp 001 1200Maandag 29-10-2018, vandaag staat de jaarlijkse slotdag van de diverse zomercompetities op onze golfbaan gepland. Toch nog maar eens teruggekeken naar het voorgaande jaar. Weet u het nog? Een heerlijke frisse en zonnige golfdag op een prachtige baan, getooid in warme, zachte herfsttinten.

Goed, dat was toen. Vandaag dus kil en grijs herfstweer, gelukkig zonder neerslag, maar wel opnieuw op een prachtige baan in herfsttooi. En ook nu weer vele enthousiaste golfers die deze slotdag zeker niet willen missen.

 

Het wedstrijdprogramma voor vandaag:

zomercomp 002 3602 x 9 holes op de Gezandebaan, een 9 holes en een 18 holes wedstrijd op de grote Vier Eijckenbaan. Om 09.20 uur heet Frits Aarts, ook namens mede-organisator Jos Willekens, alle deelnemers van harte welkom. Vandaag zijn er 92 golfers van de partij: 26 voor de Gezandebaan; 8 voor de 9 holes wedstrijd en 58 voor de 18 holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan.

Spelvorm vandaag . Texas Scramble Strokeplay met Handicapverrekening/Non-qualifying met teams van 4 personen/flight. Verder een longest (hole 2 Vier Eijckenbaan) en een neary (hole 8) resp. hole 6 (Gezandebaan). Dan is er een shotgun-start voor de 18 holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan om 10.00 uur. De deelnemers aan de 9 holes wedstrijd worden geleidelijk ingevoegd. De mensen op de Gezandebaan starten om 1200-12.30.00 uur.

zomercomp 003 360En dan het wedstrijdverloop vandaag. Ik heb het u boven al geschetst. Ondanks de minder gunstige weersomstandigheden gewoon genieten van deze ambiance en lekker met zijn viertjes (of incidenteel met z’n drietjes) een zo laag mogelijk slagen-aantal trachten te realiseren.

Na terugkomst is het natuurlijk weer hartstikke druk en vooral gezellig in ons “golfhome” . Lekker nakletsen met een heerlijk drankje en daarnaast diverse hartige snacks, aangeboden door ons ‘clubhuis’/ restaurant Volentieri.

Dan, zo tegen de klok van half vier kunnen Frits en Jos de prijswinnende uitslagen bekend maken. Prijswinnaars: U weet het inmiddels wel. Een hele rits namen van dagwinnaars, prijs-winnaars van de diverse zomercompetities, winnaars van de longest en neary etc. Gewoon teveel om ze allemaal hier te vermelden. Uiteraard staat wel iedereen vernoemd bij alle uitslagen elders op de site. U kunt die lijsten daar nog eens op uw gemak napluizen.

Een kleine selectie:

  • Competitiewinnaars Gezandebaan: Piet Fijten en Jolowies Kluskens.
  • 9 holes Vier Eijckenbaan: Karel van Deursen; 18 holes: Goof Kooiman
  • Dagprijswinnaars: teams Jan Schriks, Karel van Deursen en Piet van Deursen.
  • Alle prijswinnaars van harte proficiat. Geniet ervan.

zomercomp 004 360Even later kan Frits Aarts deze succesvolle dag afronden met een dankwoord aan alle deelnemers, maar niet nadat hij aandacht gevraagd heeft voor de start van de wintercompetitie, volgende week maandag 5 november. Verzoek: Draag tijdens de winterperiode geen schoeisel met grove zolen!

P.S. Frans Renette: dank voor de foto’s vandaag.  WECO-commissie: dank voor jullie inzet, een heel seizoen lang!

PF-PR/Cie