Karin Jobse en Ted Schulkens Strokeplaykampioen

kampioenen2

Afgelopen weekend, 2 en 3 september waren er strokeplaykampioenschappen op Het Woold. Het werd een zeer geslaagd spannend evenement. 

Met een flink aantal inschrijvingen op zaterdagmorgen al vroeg van start.

In vier klassen werd er gestreden. Zaterdag en zondag, dames en heren op de Vier Eijckenbaan en op zondag voor de jeugd jongens en meiden op de Gezandebaan. Het weer was het hele weekend fantastisch alsook de ambiance.

 Onder (wedstrijd)leiding van Frans Renette, Cor Smulders en Hannie Looijmans gingen we zaterdagmorgen vlot van start. Met 63 deelnemers op de Vier Eijckenbaan beloofde het een leuke wedstrijd te worden. Pinpositie blauw, de flights worden onder leiding en toezicht van Cor op weg geholpen. Op hole 1 en 2 zijn er voor een goede doorstroming “spotters” aanwezig. De baan ligt er echt heel erg goed bij. Wat dat betreft zijn er geen excuses mogelijk.

Toch bleek later voor een groot aantal deelnemers dat de scores tegenvielen. Strokeplay is toch anders dan alle andere wedstrijden die gespeeld worden. Als je alle slagen moet tellen komt het voor dat je soms een 9 of zelfs nog hoger moet noteren. Dat gaat tussen je oren zitten en dat komt de eindscore niet ten goede.

clubkamp 0001

Marjolein van der Kruis en Rens Vendrig verdedigen hun titel van 2016-2017. Na op de zaterdagmorgen 18 holes gespeeld te hebben was het bij de dames Yvonne van de Cruijs die voor velen, inclusief haarzelf, verrassend de leiding nam.

Bij de heren was het na 18 holes Ted Schulkes die de leiding in handen had. Ted dus op de eerste plaats direct gevolgd door, ook verrassend, Marcel van den Eijnde. In de middag spelen we allemaal nog 9 holes zodat iedereen een totaalscore heeft van 27 holes.

Op zondag gaan we in volgorde van de tussenstand van start. De laagste scores, leiders in het klassement, starten dus in de laatste flights. Ook deze dag worden er voor een groot aantal deelnemers scores genoteerd die behoorlijk tegenvallen.

De “grote mannen” en “geweldige dames” zitten dankzij hun prestaties van zaterdag in de laatste flights. Bij de dames zijn dat Yvonne van der Cruijs, Marjolein van der Kruis en Karin Jobse. Bij de heren starten Rens van er Schouw, Rens Vendrig en Ted Schulkes in de laatste flight.

Er wordt er zwaar strijd geleverd op de Vier Eijckenbaan. Zowel bij de heren maar vooral bij de dames is de strijd nog niet gestreden. Bij het spelen van de laatste paar holes komen er steeds meer nieuwsgierige toeschouwers bij. De spanning neemt bij de finalisten toe en foutjes zijn snel gemaakt waardoor de spanning nog verder stijgt. Op hole 17 werd dankbaar gebruik gemaakt van een compleet opgebouwde tribune waarbij de aankomst en verloop op de voorlaatste hole door iedereen goed bekeken kon worden.

Na 18 holes op de finaledag hebben Marjolein van der Kruis en Karin Jobse exact hetzelfde aantal slagen. Hier moest dus nog een playoff gespeeld worden. Er werd dus weer gestart op Hole 1. Al direct op deze hole weet Karin met een hele mooie put de strijd te beslissen en daarmee strokeplaykampioen bij de dames te worden. Marjolein wordt tweede en Ann Jackson eindigt op een verdiende derde plaats. Opvallend bij de damesuitslagen, tussen de nummer 1 en 5 uiteindelijk maar 4 slagen verschil. Daarmee is te zien dat er elk jaar weer meer dames zijn die mee doen om de titel.

De heren komen dan op ongeveer hetzelfde moment op hole 18 binnen. Ted, vanaf het begin op de eerste plaats, heeft zijn voorsprong niet meer weggegeven. Tussen Rens en Rens bleef het nog lang spannend. Uiteindelijk is het Rens Vendrig die tweede en Rens van der Schouw die als derde eindigt.

clubkamp002

Bij terugkomst in het clubhuis is er voldoende gespreksstof. Onder het genot van een drankje en nadat de wedstrijdleiding de scores gecontroleerd en goedgekeurd heeft, volgt de prijsuitreiking. Eerst wordt er door Frank Mouwen, namens het bestuur, voor elke birdy “een birdybal” uitgereikt. We beginnen met het huldigen van de jeugddeelnemers. Gevolgd door de dames en heren senioren. Allen ontvangen hun prijs en mogen plaatsnemen op het erepodium voor de foto’s.

Na de prijsuitreiking blijft het nog lang gezellig en verheugen we ons alweer op het volgende evenement. Graag wil ik iedereen bedanken die deze wedstrijd mogelijk heeft gemaakt. En dan met name Frans, Cor en Hannie.  

Met een vriendelijke golfgroet,

Leon Verkoelen