Kanaalderby: Het Woold en de Swinkelsche

kanaald 001

In 2015 de eerste editie en nu dus al een viertal jaren een van de meest populaire activiteiten van onze golfvereniging: de jaarlijkse wedstrijden tussen ons “het Woold” en “de Swinkelsche” uit het naburige Someren

Gisteren, dinsdag 26 juni, was het dan weer zover. De eerste wedstrijd, vandaag thuis dus op het Woold. (later dit jaar, op dinsdag 28 augustus, spelen we de uitwedstrijd in ‘Zummere’!) Ook dit jaar weer veel belangstelling met een bezetting van 76 ‘Woold- en Swinkelsche’ golfers, verdeeld over de twee lussen van 9 holes op de Vier Eijckenbaan (holes 1-9 en 10-18).

 Om 16.50 uur is er het welkomstwoord voor alle deelnemers en belangstellenden van Frans Renette namens het organiserende Weco-team (Frans dus, Sophia van Eijk en Lieke Karsmakers). Daarna volgt de speluitleg. Ik ga dit niet te uitgebreid beschrijven. In het kort dus: 2 teams per fligt (1 x het Woold en 1 x de Swinkelsche).

Spelvorm: FBBB; NQ; Stableford, Pinpositie: wisselend; Verder: de longest op de holes 2 en 18; de neary op de holes 8 en 17.
Even later vertrekken alle teams naar hun starthole om na het shotgun-signaal (17.30 uur) met de 9- holes-wedstrijd op de Vier Eijckenbaan te beginnen.

kanaald 002 360Een fijne golfmiddag en – avond dus, onder ideale weersomstandigheden en met erg gezellige “buren” van de “Swinkelsche”. Iedereen doet zijn uiterste best maar dan wel in een sfeervolle en ontspannende ambiance. Ook na de wedstrijd en die duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal, zo rond de klok van 20.45 uur, is de stemming opperbest. Bij de ‘borrel’, de heerlijke soep en het voortreffelijke hoofdgerecht (koks en bedienend personeel: perfect en zeer smaakvol!) blijft het nog uren erg prettig vertoeven. Ik denk ook zeker een reden voor iedereen om, naast de ‘return’ op dinsdag 28 augustus, ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de winnaars van vandaag:
3e prijs: team Susan en Linda Swinkels (19 SF-punten).
2de prijs: team Theo Lankhorst en Firmin Ruttens (19 SF punten).
1ste prijs en dus de dagwinnaars: Jan van Hoof en Jan Kloosterboer met 20 SF punten.
Longest: Dames: Sophia van Eijk en Francien Leenen
Longest: Heren: John Ruben en Ton Leenen.
Neary Dames: Ine van de Ven en Annie Pleunis
Neary Heren: Jan van Grotel en Wil Leenen

kanaald 003 360Tot slot de uitslag voor de “Kanaalcup”:
1de plaats: Het Woold met in totaal 305 SF punten
2ste plaats : De Swinkelsche met 279 SF punten.

U ziet het: Een uitstekende start voor “het Woold”, maar, let wel: we moeten nog “uit”!!

P.S. De volledige uitslagen: zie elders op de site.
Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk!!

Tot slot zijn er dankwoorden voor deze bijzonder gezellige middag/avond van Frans Renette . En, last but not least, Francien Leenen namens de gasten uit Someren voor de baaneigenaren en de twee golfverenigingen. “Het was perfect, een welverdiend applaus voor jullie en graag tot ziens op “De Swinkelsche” bij de return op 28 augustus.”.

Sophia van Eijk: dank voor de foto’s
Graag tot 28 augustus!!

PF-PR/Cie