Kanaalderby 2017

kanaalderby 001 360Ik heb het al eens vermeld: Vanaf de eerste editie in 2015 eigenlijk al direct een van de meest populaire activiteiten van onze golfvereniging: de jaarlijkse 9 holes wedstrijden tussen ons “het Woold” en “de Swinkelsche” uit het naburige Someren.

Dinsdag 5 september spelen we dan onze thuiswedstrijd en dat thuisvoordeel hebben we nodig. De eerste wedstrijd op 13 juni jl. “an den andere kant van ut kanaal”, hebben we jammer genoeg niet kunnen winnen.

We liggen achter en starten vandaag dus met 330 SF punten en de Swinkelsche met 345 . Dat is te doen, dacht ik en ook hard nodig want na de winst in 2015 en het gelijke spel vorig jaar willen we ook nu de trofee in Heusden houden.

kanaalderbwedstrIn ieder geval: vandaag werk aan de winkel! (“work on the shop”, zou Tom Waals zeggen.).

Zoals gezegd: ook nu weer een volledige bezetting dus met ca. 84 ‘Woold- en Swinkelsche’ golfers, verdeeld over de twee lussen van 9 holes op de Vier Eijckenbaan (holes 1-2-3 en 10-11-12 ).

Enfin, om 15.50 uur is er het welkomstwoord van Frans Renette voor alle deelnemers en belangstellenden namens het organiserende Weco-team (Frans dus, Lieke Karsmakers en Sophia van Eijk).

Daarna volgt de speluitleg. Ik ga dit niet te uitgebreid beschrijven. In het kort dus: 2 teams per fligt (1 x het Woold en 1 x de Swinkelsche). Spelvorm: FBBB; NQ; Stableford, Pinpositie: wisselend; Verder: de longest op de holes 2 en 18; de neary op de holes 8 en 17.). Op de scorekaarten: score per teamlid vermelden. Computer bepaalt beste stableford- resultaat per team.
Even later vertrekken alle teams naar hun starthole om daar om 16.30 uur de eerste bal te slaan.

kanaalderb002En gezellig werd het, mede door het perfecte golfweer. Bij het vertrek naar de start-holes was er even sprake van lichte regenval, maar daar bleef het bij. Een golfmiddag/avond dus met erg gezellige “buren” van de “Swinkelsche”.Verder doet iedereen zijn uiterste best maar dan wel in een sfeervolle ambiance’.

Ook na de wedstrijd en die duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal, zo rond de klok van 20.30 uur, is de stemming opperbest. Bij de ‘borrel’, de soep en het voortreffelijke hoofdgerecht (koks en bedienend personeel: perfect en zeer smaakvol!) blijft het nog uren erg prettig toeven. Ik denk zeker een reden voor iedereen om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de uitslagen, gepresenteerd door Frans en Lieke.

Allereerst de dagprijzen:
– 3e prijs: team Vincent van Roessel en Annie Mouwen (21 SF-punten).
– 2de prijs: team Ton Leenen en Gerard Noordman (eveneens 21 SF punten).
– 1ste prijs en dus de dagwinnaars: Aris Bruin en Sybil van Otterdijk met 22 SF punten.

– Longest: Dames: Inge Dorrepaal (hole 2) en Nelly Noordman (hole 18).
– Longest: Heren: Piet Leenen (hole 2) en Jan Liebregts (hole 18).
– Neary: Dames: Annie Mouwen (hole 8) en Karin Strijbosch (hole 17)
– Neary: Heren: Jan de Laat (hole 8) en Frans Sijben (hole 17)

 Tot slot de uitslag voor de “Kanaaltrofee” 2017:

Vandaag: het Woold 297 SF punten en de Swinkelsche 289 SF punten Proficiat “het Woold” voor vandaag; helaas is het net niet genoeg! Totaal over de twee wedstrijden en winnaar van de trofee 2017:

1ste plaats: de Swinkelsche met 634 SF punten. Team van “de Swinkelsche”: van harte proficiat!
2de plaats: het Woold met 626 punten.

De volledige uitslagen vindt u elders op de site. Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk!!

Tot slot zijn er dankwoorden voor deze bijzonder gezellige middag/avond van Frans Renette en, last but not least, Cor Beerepoot namens de gasten uit Someren: “Frans en Lieke, bedankt voor deze leuke middag/avond. Het was perfect, een welverdiend applaus voor jullie. Ook dank aan de eigenaren van beide banen voor hun spontane medewerking. We zijn blij met de overwinning en nemen de trofee graag mee naar Someren. Graag tot volgend jaar”.

Sophia van Eijk: dank voor de foto’s
Graag tot volgend jaar bij de vierde editie.

PR/Cie
Peter Fransen