Kanaalderby 2016 Woold – Swinkelsche

kanaalderby foto1 300Vorig jaar de eerste editie en nu al een van de meest populaire activiteiten van onze golfvereniging: de jaarlijkse wedstrijd tussen ons “het Woold” en “de Swinkelsche” uit het naburige Someren (an den anderen kant van ut kanaal dus). Ook nu weer: meer inschrijvingen dan het maximaal mogelijk aantal deelnemers. Wees er dus volgend jaar snel bij! Gisteren, donderdag 30 juni, was het dan zover. De eerste wedstrijd, eerst thuis dus op het Woold. (later dit jaar, op 6 september, spelen we de uitwedstrijd in ‘Zummere’!)

Zoals gezegd: een volle bezetting dus met ca. 92 ‘Woold- en Swinkelsche’ golfers, verdeeld over de twee lussen van 9 holes op de Vier Eijckenbaan (holes 1-9 en 10-18).

Enfin, om 17.00 uur is er het welkomstwoord voor alle deelnemers en belangstellenden van Eline van der Linden en Frans Renette namens het organiserende Weco-team (Frans dus en Lieke Karsmakers). Daarna volgt de speluitleg. Ik ga dit niet te uitgebreid beschrijven. In het kort dus: 2 teams per fligt (1 x het Woold en 1 x de Swinkelsche).

Spelvorm: FBBB; NQ; Stableford, Pinpositie: wisselend; Verder: de longest op de holes 2 en 18; de tweary op de holes 4 en 16 en dan speciaal de neary op de holes 8 en 17. Deelname aan de neary ditmaal alleen via sponsoring van het goede doel (de stichtingen Golfen zonder Grenzen en Handicart). Op de scorekaarten: score per teamlid vermelden. Computer bepaald beste stableford- resultaat per team.

Even later vertrekken alle teams naar hun starthole om na het shotgun-signaal (17.30 uur) met de 9- holes-wedstrijd op de Vier Eijckenbaan te beginnen.En gezellig werd het. Op een paar buien na (wie maalt er tegenwoordig nog om, nietwaar!) blijft het verder op het laatste stuk van de route redelijk droog.

Een fijne golfmiddag dus met erg gezellige “buren” van de “Swinkelsche”.Verder doet iedereen zijn uiterste best maar dan wel in een sfeervolle en ook enigszins ‘vochtige ambiance’. Ook na de wedstrijd en die duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal, zo rond de klok van 20.00 uur, is de stemming opperbest. Bij de ‘borrel’ en het voortreffelijke hoofdgerecht (koks en bedienend personeel: perfect en zeer smaakvol!) blijft het nog uren erg prettig vertoeven. Ik denk ook zeker een reden voor iedereen om, naast de ‘return’ op dinsdag 6 september, ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de winnaars van vandaag (na correctie):
3e prijs: team Rob van Geneijgen en Mieke Kanters (19 SF-punten).
2de prijs: team An Campen en Cor Cortie (19 SF punten).
1ste prijs en dus de dagwinnaars: Ria Konings en Patrick van Rulo met 19 SF punten.

Longest: Dames:Anneke Wolters (hole 2) en Marleen Strauss (hole 18).
Longest: Heren: Bart Nelissen (hole 2) en Nico Regtien (hole 18).
Tweary: helaas geen winnaar bij de dames.
Tweary: Heren: Toine Manders (hole 16) en Rob van Geneijgen (hole 4).

En dan de speciale neary van vandaag met o.a.bijbehorend diner voor twee personen:
op hole 17: Carry van Halteren en op hole 8: Jan van Otterdijk.

Tot slot de uitslag voor de “Kanaalcup”:
2de plaats: Het Woold met in totaal 255 SF punten
1ste Prijs : De Swinkelsche met 287 SF punten.

Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk!!

Tot slot zijn er dankwoorden voor deze bijzonder gezellige middag/avond van Eline van der Linden, Frans Renette (“ ut accedeert goe, ok al ligt er un kanaal tussen”) en Jan van Grotel namens de Stichtingen Handicart en Golfen zonder Grenzen).

En, last but not least, Cor Beerepoot namens de gasten uit Someren: “Frans en Lieke, bedankt voor deze leuke middag/avond. Het was perfect, een welverdiend applaus voor jullie en graag tot ziens op “De Swinkelsche” bij de return op 6 september”.

Graag tot 6 september!!

PR/Cie
Peter Fransen