Jeugdteams gaan strijdend ten onder in eerste competitieweek

Waar de NGF Competitie voor volwassenen in mei altijd eindigt, beginnen deze intensieve weken voor de jeugd. Ook dit jaar doen er weer twee teams mee namens Het Woold, één 36 holes team en één 18 holes team. Beide teams zijn al een aantal maanden wekelijks in training met elkaar om scherp aan de start te kunnen verschijnen. Voor het gemak noemen we deze teams Jeugd 1 & Jeugd 2. In de eerste week, afgelopen zondag, ging Jeugd 1 op pad naar het Land van Thorn en mocht Jeugd 2 aftrappen op Landgoed Welderen.

Jeugd 1

Jeugd 1 is vorig jaar kampioen geworden en is daardoor gepromoveerd naar de 1e klasse. Daarnaast heeft het team een nieuwe samenstelling. Dit jaar bestaat dit team uit Jules Meuffels, Lars van Rossum, Guus van Poppel en Ruth Zegwaard. Deze week viel Fabio van de Coevering in voor Ruth in de eerste wedstrijd tegen het jeugdteam van De Dommel. Tijdens de foursomes werd er knap werk geleverd. Guus & Fabio waren snel klaar en wonnen hun wedstrijd met 5&3. Jules en Lars moesten iets langer door, maar wisten hun wedstrijd op hole 18 ook te winnen. Hierdoor stond het enigszins onverwacht 4-0, aangezien er dit jaar een zware competitie verwacht werd.

Vol goede moed werd er gestart voor de 4 singles. Helaas pakte het ’s middags anders uit; het goede spel van in de ochtend kon niet vastgehouden worden en daarnaast bleken de spelers van De Dommel ook nog eens een stuk beter te spelen. Hierdoor werden alle singles ruim verloren en moest er helaas door aanvoerder Guus getekend worden voor een 4-8 nederlaag.

Jeugd 2

Ondanks dat Jeugd 2 niet kampioen is geworden vorig jaar, is het team toch gepromoveerd. Ook in dit team zijn er een aantal nieuwe spelers, waardoor het team uit de volgende spelers bestaat: Fabio van de Coevering, Guy Goyarts, Max van Vroonhoven, Luca van de Coevering & Jorg van Stekelenburg.

Vanaf dit jaar wordt er in een nieuw format gespeeld, wat ook bij de volwassenen is gehanteerd in de 18 holes competitie: 9 holes single, daarna je teamgenoot opwachten op de tee van hole 10 en vervolgens 9 holes greensome. Het enige verschil met de volwassen competitie is dat de jeugd hierbij stableford speelt en geen matchplay. Voor alle stablefordpunten tijdens de singles kunnen 2 punten verdiend worden, net als voor alle stablefordpunten in de greensomes en het totaal aantal punten.

Helaas maakten onze spelers mee wat het nadeel van deze puntentelling is: er werd niet slecht gespeeld tegen het team van Bleijenbeek, maar toch met 6-0 verloren. Zo won Jorg ruim zijn single en vervolgens ook zijn greensome met Luca, maar dit had dus geen effect op de uitslag. In totaal was het verschil slechts 9 stablefordpunten (76 vs. 85). De NGF weet van dit probleem, wat ook bij de volwassen competitie aanwezig was, en is als het goed is al aan het nadenken over een oplossing voor volgend seizoen. Jammer genoeg dus geen resultaat, maar wel weer een ervaring rijker. En zo gaat dit team ook verder de competitie in: elke week je best doen, waarbij het resultaat uiteindelijk ondergeschikt is aan het opdoen van ervaring.

Aankomende zondag staat de tweede speelronde op het programma. Jeugd 1 gaat naar De Peelse Golf voor een wedstrijd tegen Land van Thorn en Jeugd 2 mag naar de Stippelberg voor een wedstrijd tegen Welderen.

Namens de jeugdteams,

Rens van der Schouw