Jeugd 1 uit de startblokken “geblazen”

Guus op de green van 18, waar hij na 5 gewonnen holes op rij de volle winst binnensleepteDoor de start van onze competitie later in het seizoen hadden wij verwacht om beter weer te krijgen dan de andere teams eind maart hebben gehad. Helaas waren de weergoden ook ons in de eerste wedstrijd niet heel goed gezind. De wind maakte het een uitdaging.

Ondanks deze extra uitdaging zijn Bram en Rens als eerste van start gegaan tegen Welschap, gevolgd door Frans en Guus.

Bram en Rens lieten er geen gras over groeien en waren met een 8&6 overwinning dan ook redelijk snel terug. Frans en Guus hebben een volle ronde gelopen om met 1 up te winnen. Door winst van beide partijen smaakte de lunch nog beter dan dat deze al smaakte. Tussenstand: 4-0.

In de middag kwam de wind nog meer opzetten en werden de eerste druppels al gespot. Dit maakte echter voor ons niet veel uit. Na 6 holes stonden we in drie van de vier partijen up, maar de marges waren nog klein.

Zoals een groot filosoof ooit zei: “De bal is rond”. Dit beeld was totaal veranderd na 12 holes te hebben gespeeld. Bij drie partijen stonden we 6 up, maar toen zagen we waarom 13 een ongeluk getal is voor sommigen. Voor ons betekende dit op deze hole winst in al deze drie partijen (veel verder dan de tee box zijn ze niet gekomen), en toen was er nog de laatste partij met Guus in de baan. Hij stond 1 down na 12, 3 down na 14. Vervolgens heeft hij zich teruggevochten naar 1 up na 17, waarna wij hem met een heel publiek hebben op staan wachten bij de 18e green, waar hij, na ook die hole te hebben gewonnen, het elfde en twaalfde punt voor ons team veilig stelde met een 2 up winst.

Zo sloten we een mooie eerste speeldag van onze competitie af met een 12-0 overwinning. Hiermee zijn we zeer gedreven om ook komende zondag op en tegen Best punten te gaan behalen.

Namens het Jeugdteam,

Mickey van de Kerkhof