Jeugd-1 trekt opnieuw aan het kortste eind

jeugd1 1197

Zondag de 19e, hebben wij het opgenomen tegen het team van golfbaan Herkenbosch. Het was weer een vroege ochtend, 8:15 uur op de golfbaan zijn, inslaan en de baan in.

De foursomes werden samen gespeeld door Rens & Pieter-Jan en door Guus & Joep.

Bij Rens en Pieter-Jan ging het redelijk gelijk op, ook al moesten ze tegen lagere handicappers. Het ging tot op hole 13 gelijk op, maar toen verloren ze 2 holes en ging het helaas de verkeerde kant op. Hole 16 wonnen ze nog, maar ook hole 17 verloren ze. Dat betekende dat ze op hole 17 2 down stonden en nog 1 hole moesten spelen. Helaas verloren dus.

Met Guus en Joep ging het tegen lastige handicappers ook gelijk op. Guus en Joep wisten het tot hole 18 gelijkspel te houden dus toch nog 1 puntje binnen te harken. Ze waren beide redelijk goed aan het spelen, plus het was ook nog eens een superlekker golfweertje! Tussenstand tijdens de lunch: 1-3 achter.

De singles gingen helaas niet bij ons allemaal even goed. Maar bij Rens ging het weer lekker, omdat hij aan het begin van zijn ronde beter in zijn spel kwam dan in de ochtend. Hij heeft uiteindelijk zijn single gewonnen met 5 up nog 4 te gaan. Dus dat waren bij de singles 2 puntjes erbij!

De single van Pieter-Jan liep iets anders. Hij had de eerste 9 holes veel kansen, maar helaas liet hij die liggen vanwege de putts die jammer genoeg niet vielen. Hierdoor kwam hij na hole 9 2 down te staan. De 2e 9 gingen ongeveer wel hetzelfde, alleen wat afstandsfouten en ook de putts die maar niet vielen. Helaas verloor hij zijn single op hole 15 met 5 down. Guus begon moeizaam en stond al snel 2 down. Hij wist dit ook terug te krijgen naar gelijkspel de eerste 9 holes. Helaas liep het ook bij Guus op de 2e 9 holes anders dan gehoopt, ook hij verloor zijn single.

Ook Joep begon met veel plezier aan de single van hem, hij ging gelijk op tegen zijn tegenstander, ook een lagere handicapper. De eerste 9 holes wist hij perfect gelijk te houden dus daar waren we blij mee. Maar toen zijn tegenstander ineens een boost kreeg in zijn spel waardoor Joep geen kans meer had om te winnen verliest hij de eerste par 3 (hole 11), hier ging hij naar 1 down. Daarna raakte hij uit zijn spel en ging de tegenstander naar 4 up, ze hadden nog 3 holes te gaan toen. Dus dat betekende ook verlies.

Het was een mooie dag, superlekker weer en gezellige tegenstanders! Helaas hebben we opnieuw verloren (3-9), maar het de eindstand had er dus ook anders uit kunnen zien. Volgende week zijn we gastheer, dus spelen we zelf niet.

Namens Jeugd 1,

 

Joep Goorts