Jeugd-1 sluit competitie af met nederlaag

Na de thuisdag van vorige week was het tijd voor alweer de laatste competitiedag van jeugdteam. Voor ons stond er eigenlijk niets meer op het spel: we stonden redelijk vastgenageld op de 4e plek in de poule en moesten tegen de bijna-kampioen Princenbosch. Om een korte indruk van het krachtsverschil in deze wedstrijd te geven: we mochten het opnemen tegen spelers met handicaps +1, 0, 2 & 5.

Hier hebben we ons niet door laten afleiden en zijn deze dag begonnen met de gedachte “gewoon ons eigen spel spelen en genieten van de prachtige baan”. Met die prachtige baan bedoelen we de Eindhovensche Golf, die ondanks een boel waterpartijen goed speelbaar was. Deze week speelden we niet in onze gebruikelijke opstelling. Aangezien Guus een weekend weg was mochten we Bob even lenen van het 2e jeugdteam.

De foursomes werden iets na 9:15 uur gestart. Pieter-Jan en Rens voorop, gevolgd door Bob & Joep. Deze wedstijden zijn er twee om snel te vergeten. Onze spelers speelden naar eigen mogelijkheden, maar waren niet opgewassen tegen de koplopers. We waren daarom al op hole 12 & 13 klaar… 4-0 achter tijdens de lunch. Hierin hebben we kort besproken dat dit geen schande is en elkaar verteld dat de gedachte waar we dag mee begonnen nog steeds van toepassing is tijdens de singles: “doe je eigen ding en laat ze maar zien wat je in huis hebt”. Bij het starten van de singles vonden de weergoden de baan kennelijk nog te droog en besloten ons te trakteren op een paar regenbuien. Niet dat het nog iets uitmaakte, want rol op de bal kregen we toch al niet…

Tijdens de singles had vooral Pieter-Jan het zwaar. Hij kon niet mee met het niveau van zijn tegenstandster en moest haar helaas al op hole 11 de hand schudden. Ook Joep kreeg het niet voor elkaar te stunten, hij kon na 12 holes omdraaien richting het clubhuis. Onze invaller Bob deed het daarentegen wel goed en hield goed stand: na goed bijgebleven te zijn op de eerste negen, moest hij zich pas op hole 14 gewonnen geven. Even leek ook Rens snel klaar te zijn met zijn single. Na een periode van mindere holes stond hij 3 down na 7, maar hierna bleek dat er misschien wel een stunt in de maak was. Na birdies op 8, 10 en 13 had hij zijn partij volledig omgedraaid en stond plots 1 up. Deze voorsprong moest hij de volgende hole weliswaar meteen weer inleveren, maar het was wel weer een wedstrijd. Na goede parren op hole 15 & 16 maakte zijn tegenstander een birdie op hole 17 en stond hij weer achter met nog 1 hole te spelen. Hole 18 werd met 2 parren afgesloten en hierdoor moest ook Rens zich gewonnen geven. Hierdoor moest het team dit seizoen afsluiten met een 12-0 nederlaag tegen de kampioen Princenbosch.

Dit seizoen is voor ons als team erg leerzaam geweest. Doordat het algemene niveau in de poule een stuk hoger lag dan vorig jaar werd ons duidelijk naar wat voor niveau we zelf toe moeten werken om mee te willen doen om een kampioenschap. Daarnaast hebben we op verschillende type banen gespeeld en ook dit maakt ons weerbaarder. Ik wil dit laatste verslag graag eindigen met een aantal vermeldingen. Als eerste willen we de ouders bedanken die ons overal naartoe hebben gebracht. Daarnaast bedanken we Ber voor het begeleiden tijdens de eerste competitiedag en de vader van Pieter-Jan voor het maken van foto’s en video’s elke week. And last but not least, onze eigen golfbaan voor de perfect georganiseerde thuisdag van vorige week. Men had het zelfs een week later nog over de enorme, lekkere hamburgers.

Ook hopen we als team dat Jeugd 2 binnenkort kampioen zal worden. Hun wedstrijd is dit weekend afgelast, omdat de Tongelreep onbespeelbaar was door de hevige regenval deze week.

Namens Jeugd 1

Rens van der Schouw
Captain