Jeugd 1 nog steeds ongeslagen

Na de veelbelovende overwinning uit de eerste wedstrijd waren velen van ons al vroeg op weg naar Best voor weer een dag vol golfplezier. Ik zeg velen, omdat Douwe en ikzelf bij Rens in de auto zaten die zich deze keer iets had verslapen. Gelukkig had het geen gevolgen want we waren nog ruim op tijd.

Het weer was ideaal. Bijna de hele tijd zon, af en toe een wolkje en een temperatuur van net in de twintig. Naar mijn mening geweldig weer om te golfen.

jeugd1a 530

De partijen gingen van start en Bram en Douwe begonnen veelbelovend om na vier holes al 4 up te staan. Mickey en Joep stonden steeds 3up en werden daarna weer teruggehaald tot 1up, zo ging dat bijna heel de partij door. Na een doorkomst op hole 13 stonden Bram en Douwe 2 up, de tegenstander maakte een inhaalslag. Mickey en Joep kwamen op een veelbelovende  3 up door. Bram en Douwe waren na hole 16 klaar na een overwinning van 3/2. Mickey en Joep streden tot de laatste hole om er een overwinning uit te halen, maar speelden all-square: 3-1 en dus een mooie tussenstand voor de lunch.

Het weer bleef ‘s middags geweldig en dus daar kon het niet aan liggen. Nadat de singles waren gestart, waren de doorkomstscores op hole 4 niet al te best. Bram 3down, Douwe 3 down, Joep 2 down en Mickey 1 down. Er was werk aan de winkel. Na hole 9 ging het nog steeds niet zo best. Niemand was er in geslaagd om up te komen, dus het werd billenknijpen voor Rens, Gertjan en mij.

Uiteindelijk ging het beter. Bram heeft op de laatste hole 1 up gewonnen, Douwe was na hole 13 al klaar en had jammer genoeg 6 down verloren. Joep stond op de tee van 15 3 down maar in de laatste 4 holes maakte hij er toch nog all-square van. Ook Mickey kwam op de laatste hole aan, maar door veel pech heeft hij die hole uiteindelijk verloren en dus ook de wedstrijd met 2 down.

Met dit gelijkspel (6-6) zijn we heel blij als je kijkt hoe we er halverwege voor stonden. We doen nog steeds mee voor het kampioenschap, we staan nog steeds eerste, en dit is dus een goed resultaat. Komende zondag nemen we het opnieuw op tegen Welschap, alleen dit keer vriendschappelijk. Uiteraard gaan wij weer voor de winst.

Namens het Jeugdteam,
Guus van Poppel