Jeugd 1 herstelt zicht knap, Jeugd 2 heeft het zwaar

jeugd1In de 4e week van de NGF Jeugdcompetitie speelde Jeugd 1 tegen Prise d’Eau 2 op De Dommel en vertrok Jeugd 2 richting Bleijenbeek voor een wedstrijd tegen Rosendaelsche 2. Voor Jeugd 1 een mooie kans om extra punten te pakken, aangezien Prise d’Eau in de middenmoot stond. Jeugd 2 moest daarentegen spelen tegen de koploper.

Jeugd 1

Jeugd 1 begon de ochtend zoals altijd met de foursomes. Jules & Lars verloren nipt en Guus & Ruth zelfs ruim. Hierdoor stond het team voor het eerste deze competitie achter tijdens de lunch en was er een hoop werk aan de winkel tijdens de singles. Gelukkig verliepen deze een stuk beter. Jules won erg ruim en ook Lars & Ruth wonnen hun partijen.

Hierdoor stond het team er ineens een stuk beter voor en was een gelijkspel zelfs al zeker. Helaas verloor Guus op de laatste hole en werd het uiteindelijk 6-6.

Hierdoor bezet Jeugd 1 momenteel de 3e plaats in de poule, erg knap gezien de promotie van vorig jaar. Volgende week spelen ze tegen het team van de Peelse Golf, de koploper. Dit zal een zware wedstrijd worden, maar bij elke uitslag beter dan een 12-0 verlies wordt de 3e plaats in de poule veiliggesteld en dit zou een erg mooi resultaat zijn!

Jeugd 2
Jeugd 2 speelde zoals gezegd tegen de koploper van hun poule, maar dit hoeft natuurlijk niet alles te zeggen aangezien er stableford gespeeld wordt. Wel laat het zien dat de spelers van de Rosendaelsche het beste uit de voeten kunnen op vreemde banen. Deze wedstrijd werd gespeeld door Fabio, Guy, Max & Jorg.

De eerste 9 holes werd er tijdens de singles door niemand echt goed gespeeld en dit resulteerde in 2-0 achterstand. Er werd op de tweede negen, de greensomes, door zowel het duo Fabio & Guy als het duo Max & Jorg naar behoren gespeeld, maar hun tegenstanders bleken het nog iets beter te doen. Hierdoor werd ook het greensome deel verloren en uiteindelijk ook de hele wedstrijd. Dit betekende opnieuw een 6-0 verlies voor het team.

Momenteel is Jeugd 2 hekkensluiter en moet er volgende week ruim worden gewonnen wil het team niet degraderen. Helaas is deze plaats grotendeels te wijten aan de inmiddels bekende (slechte) puntentelling in het nieuwe spelformat en daarom zou zelfs degradatie geen ramp zijn, omdat we weten dat het team zijn uiterste best heeft gedaan en het grootste gedeelte van de tijd goed gespeeld heeft.

Voor nu zullen we niet op de zaken vooruitlopen: tijd om nog één week flink te trainen en voor te bereiden op de laatste wedstrijd. Er staat voor beide teams nog iets op het spel!

Namens de jeugdteams

Rens van der Schouw