Jeugd 1 grijpt naast titel

jeugd1 300Zondag 21 juni stond alweer de laatste competitiewedstrijd voor ons op het programma. Na een aantal weken goed gespeeld te hebben en vooral veel ervaring opgedaan te hebben, namen we het op tegen Landgoed Bergvliet voor het kampioenschap: een pure bonus in een jaar waarin ervaring opdoen hoog in het vaandel stond.

Strijdtoneel was de baan van Welschap die er perfect bij lag. Afgaande op de handicaps van Bergvliet zouden we van goede huize moeten komen om dit karwei te klaren, maar met matchplay kan het soms raar lopen.

De ochtendpartijen verliepen niet slecht. Frans & Rens namen al snel een ruime voorsprong, om deze niet meer uit handen te geven: 2&1 winst. Joep & Guus hadden het een stuk zwaarder. In het begin konden ze hun tegenstanders nog aardig bijhouden maar het kwaliteitsverschil bleek te groot: op hole 14 werden de handen geschut voor een 5&4 nederlaag en voor een 2-2 tussenstand met de lunch. Alles was nog open!

jeugd 1score 530

Na het slechte weer in de ochtend konden de singles in wat beter weer worden afgewerkt. Rens ging als eerste de baan in om vervolgens na 12 holes zijn tegenstander zonder punten naar het clubhuis te terug te sturen dankzij een 7&6 winst. Het stond nu 4-2 en ons team had nog 2 punten nodig voor de titel (een gelijkspel volstond). De 2e single was Frans. Deze partij ging de hele ronde gelijk op, maar helaas moest hij op hole 17 zich gewonnen geven. Ook Joep had het zwaar en verloor zijn single. Tussenstand 4-6 en alles hing af wat Guus zou doen in zijn laatste single. Helaas stond hij na 12 holes 3 down. Dit wilde gelukkig niets zeggen omdat hij na hole 16 weer gelijk stond met zijn op papier veel betere tegenstander. Jammer genoeg verloor hij hole 17, waardoor Bergvliet de titel niet meer kon mislopen. Hole 18 werd hierdoor een formaliteit en ook Guus verloor zijn single.

Omdat in de andere wedstrijd Welschap won zijn we as derde geëindigd in onze poule, iets waar we nu trots op mogen zijn (1x winst, 1x gelijk, 1x verlies). Voor bijna elke speler was dit het eerste jaar competitie, een super leerzaam jaar tegen bijna allemaal betere tegenstanders. We hebben er daarom ook vertrouwen in dat we volgend jaar nog sterker voor de dag zullen komen. Namens het hele team: de begeleiding, coaches en de vereniging bedankt voor alle ondersteuning & tot volgend jaar!

Namens het jeugdteam,

Rens van der Schouw
Captain Jeugd 1