Jaarvergadering Businessclub het Woold

Verslag jaarvergadering Businessclub het Woold 15 januari 2015

20150115jaarvergadering1De banen zijn zompig, het is vroeg donker, het waait veel te hard en van tijd tot tijd valt er een fikse regenbui. Geen golfweer, dus dan maar vergaderen… De agenda belooft een mooie avond. Bij de reflectie op 2014 concluderen we dat we weer nieuwe leden hebben mogen verwelkomen en dat de vaste onderdelen op de jaaragenda, zoals the businesschallenge, ladies and business en de Rabocompetetitie, een succes zijn geweest. De voordelen van de businessclub zijn weer eens op een rijtje gezet. En de bedrijfsbezoeken zijn als inspirerend en leerzaam ervaren. De puntentelling voor de Rabocompetitie gaan we wel anders inrichten. Aanvankelijk lag daar een mooi plan, waar ik niet al teveel van begreep (9 x 15 + 18 x 3 / 25 in het kwadraat$*&^>#@*…). Dit voorstel is dan ook niet aangenomen. Wel gaan we in 2015 1 competitie spelen, waarin zowel de 9-holes deelnemers als de 18-holes deelnemers deel van uit maken. Degene die de best of 5 speelt, wordt de winnaar. Als je 9 holes speelt, dan worden het aantal stablefordpunten wat je met de gespeelde 9 holes haalt verdubbeld, met een maximum van 18 punten. Bijv. ik speel 9 holes en daarin haal ik 11 stablefordpunten. Bij die 11 punten worden nogmaals 11 punten bijgeteld. Mijn totaalscore voor die speelronde is dan 22 stablefordpunten. Haal ik 20 stablefordpunten over die 9 holes, dan worden er maximaal 18 punten bijgeteld. Mijn totaalscore voor die speelronde is dan 38 stabelfordpunten. Speel je 18 holes dan tellen gewoon de stablefordpunten, die je over die 18 holes behaalt.

In tijden van participeren, duurzame inzetbaarheid van menselijk kapitaal, integratie, samen tot oplossingen komen in de wijk en de straat houdt Gijs van de Oever een gloedvol betoog over de stichting “Golfen Zonder Grenzen”. Lars van de Oever, zijn zoon, is de inspiratiebron geweest voor de oprichting van de stichting. Lars kan niet zonder zijn rolstoel. Niet iedereen in onze wereld is gewoon in staat om zelf naar de golfbaan te rijden, gewoon zijn tas uit de auto te halen en op de trolley te zetten, gemakkelijk naar de driving range te lopen, als vanzelfsprekend muntjes in de ballenbak te gooien, in het voorbijgaan een mandje ballen op te tillen en achteloos een paar balletjes te slaan. Maar dat wil niet zeggen dat mensen met een beperking niet welkom zijn op het Woold. Wij kunnen de mogelijkheid creëren dat het wel grenzeloos wordt om mensen met een beperking op de golfbaan ontmoeten. Gijs heeft onze ondersteuning gevraagd. De stichting “Golfen Zonder Grenzen” heeft daartoe een voorstel gedaan: voor € 600,- heb je de komende 6 jaar een aantal voordelen èn doe je een mooie duit in het zakje om binnen korte tijd een Para-Golfer aan te kunnen schaffen.

Deze Para-Golfer maakt het voor mensen met een beperking mogelijk om actief een balletje te slaan. Uiteraard zijn ook andere ideeën welkom om de stichting verder te helpen om haar doelen waar te maken. Vervolgens zijn we onder de bezielende leiding van Henk Tan (of is het Humberto Hoeks) meegenomen in Woold Late Night.
Aan de hand van een aantal stellingen hebben Jeroen van den Ingh (Rabobank Peelland Zuid), Theo Lankhorst (Fysiotherapie Campanula), Rob Mouwen (weetjewel, die golfpro van 2014) en Floris de Vries (topgolfer) de relatie tussen ondernemerschap en topssport vanuit verschillende perspectieven belicht. Een aantal uitspraken en quotes wil ik jullie daarbij niet onthouden:

  • “Topgolf is over het algemeen één grote frustratie! Je moet het echt hebben van die 2 goede weken per jaar waar alles op zijn plek valt!” (Floris de Vries)
  • “Inactiviteit is slechter voor de mens dan overgewicht!” (Theo Lankhorst)
  • “Bij Rabobank streven we ernaar om de menselijke maat na te streven, zonder al teveel ambtenarij met regeltjes!” (Jeroen van den Ingh)
  • “Het leven van een ondernemer is pittiger dan het leven van een gevestigd topsporter!” (Rob Mouwen)
  • “Ondernemen vraagt veel inspanning. Juist in ontspanning win je aan kracht!” (Jeroen van den Ingh)

20150115jaarvergadering2Niet alles is even fraai op deze avond. We nemen nl. afscheid van “onze” Birgit. Zij heeft een andere baan aanvaard. Gelukkig kunnen we blijven profiteren van haar ondersteuning voor de businessclub. En da’s maar goed ook, want anders moeten we je wel heel erg missen op de golfclub.
Jeroen van den Ingh sluit de avond af met de prijsuitreiking van de Rabocompetitie:

  • 1e prijs: Sarah Carpenter / Martijn van Hooff
  • 2e prijs: Karin Jobse / Erik van Oosterhout
  • 3e prijs: Marij Coolen / Marc Fransen
  • Neary: Karin Jobse / Theo Lankhorst
  • Longest: Marij Coolen / Jack van der Vleuten

Onder het genot van een drankje en een hapje praten we zoals gewoonlijk nog een tijdje na. Daarbij kunnen we genieten van onze DJ Feico Diedonné die de avond op eigen swingende wijze afsluit. Op 12 februari staat er een bijzonder bedrijfsbezoek op de agenda: Van Dongen Engeneering. Zij betrekken een spiksplinternieuw gebouw, waarvan boze tongen beweren dat het op voorhand al te klein is. Daar moet je bij zijn.