Jaarvergadering Businessclub het Woold, 14-1-2016

gijsjeroen300Er was genoeg om terug te blikken in de jaarvergadering van businessclub het Woold.

De sportieve Rabobankcompetitie, inspirerende bedrijfsbezoeken, nieuwe leden, gezellige Family Business Day, Ladies en Business (for ladies only), het bye bye diner en noem maar op. 2015 is zeker weer succesvol te noemen, mede ingegeven door het mooie weer wat we hebben gehad gedurende alle activiteiten.

 

Het bestuur zit echter niet stil. Er zijn een heel aantal nieuwe activiteiten die in 2016 van de grond getild worden. Wat denk je van een matchplay competitie naast de bestaande Rabobankcompetitie. In een poule van 4 spelers, speel je 3 matchplaywedstrijden. Mannen en vrouwen kunnen tegen elkaar spelen. Geslacht is in deze competitie niet leidend, maar je handicap. Dat wordt op voorhand een boeiende strijd!

We zijn ondertussen bekend met de businessclub van golfclub Prise d’Eau. In september zijn zij onze gast en spelen we op het Woold. Deze activiteit komt i.p.v. de septembereditie van de Rabobankcompetitie. Daarom verandert er ook wat in de puntentelling voor de winnaars van de Rabobankcompetitie. We gaan in 2016 nl. niet meer uit van de best of 5, maar van de best of 4.

Aan de foto’s in de presentatie van afgelopen donderdag kon je al zien wie er grote kans maken op het groene jasje! Femke van der Horst en Rinus van Mullekom zijn wel heel vaak gefotografeerd tijdens de maandelijkse prijsuitreiking van de Rabobankcompetitie. U raadt het al; zij gaan er met de eerste prijzen van door (een voetreis naar Zuid-Limburg). Bij de heren gevolgd door Marc Fransen en Ad Verhoeven.
Bij de dames gaat de 2e prijs naar Karin Jobse, de 3e prijs naar Sophia van Eijk/Marian Kessels.

De puntentelling die we in 2015 gehanteerd hebben, bevalt beter. Er bestaat echter nog steeds de indruk dat deelnemers aan de 9-holes wedstrijd gemakkelijker de dagprijs kunnen winnen. Of dat feitelijk ook waar is, zal onze Eline uit gaan zoeken. We wachten in spanning af.

Birgit Goumans….een jaar later
Hiep hiep hoera! In 2016 bestaan we 5 jaar! Dat vraagt om extra aandacht. Birgit Goumans heeft het Woold dan wel als medewerker verlaten, maar zij blijft betrokken en daarmee verbonden aan onze golfclub. Zij gaat met een aantal enthousiaste businessleden een activiteit organiseren om dit lustrum te vieren.

Tijdens de jaarvergadering is zij onze gastspreker, die met veel verve een presentatie geeft over “strategie en selectie”.
Zij legt ons uit dat het belangrijk is om de strategie en visie van een bedrijf goed helder te hebben, zodat je de juiste mensen kan vinden, die deze visie en strategie ook daadwerkelijk uitdragen.

Een CV van de potentiele kandidaat is belangrijk, maar het daadwerkelijke verschil wordt gemaakt door datgene wat niet zichtbaar is en onder de ijsberg verborgen ligt. Dat zijn nl. de persoonlijkheid, de drijfveren en motivatie, normen en waarden en overtuigingen van een medewerker. Daar vooraf onderzoek naar doen leidt tot succesvolle match tussen bedrijf en werknemer.

Medewerkers kunnen veel baat hebben bij training en coaching. Het is wel zaak om je te realiseren dat niet alle vaardigheden en competenties maakbaar en daarmee haalbaar zijn voor alle medewerkers. Wat in potentie aanwezig is kan je ontwikkelen, wat er niet in zit gaat ook niets worden. Van een 5 kun je een 7 maken, van een 2 zeker geen 8.

Met het afscheid van Jeroen van den Ingh als directievoorzitter van Rabobank Peelland-Zuid, de benoeming van Bas Hoebers als prins van Klotland en de overhandiging van ruim €400,– uit de putt-pot aan stichting “Golfen zonder grenzen” sluiten we de jaarvergadering af en beginnen we aan een een gezellig onderonsje. Met uiteraard heel veel dank aan personeel van restaurant Volentieri!

Een woord van dank aan ons bestuur is op zijn plaats. Er worden veel mensen in de bloemetjes gezet tijdens de jaarvergadering. Het dagelijks bestuur van onze businessclub is daar ontzettend attent in. Maar als het bestuur er niet is en niet alles in goede banen leidt, dan zijn de leden ook nergens! Dus chapeau voor jullie!

Marij Coolen
natuurluk duursaam