It was a moonlight night

Vrijdagavond, herfstig, deels bewolkt af en toe wat miezerregen. Tussen de wolken door schijnt de maan over Het Woold. Als ik uit mijn auto stap hoor ik vanaf de Gezandebaan de muziek van Avicci over de banen en driving range dreunen. Op het terras vindt op dat moment de briefing plaats aan de jeugd die deelneemt aan het Moonlight Golf dat door de jeugdcommissie georganiseerd is.

Na een paar vragen vertrekken de flights in teams van drie naar hun afslaghole. De baan light er sfeervol bij. Henk Loomans heeft ervoor gezorgd dat niet alleen de greens maar ook de vuurkorven in topconditie zijn. Het vuur brandt dat het een lieve lust is.

 

De baan is geblokt, alle teams starten tegelijkertijd. Wij zijn/haar bal hard genoeg raakt, ziet hem oplichten, tenminste als het een glow-in-the-dark bal is die onder de golf(st)ers zijn uitgedeeld. Het gaat er al direct serieus aan toe. Samen spelen, wie ligt er het beste en hoe gaan we verder. Samen naar afzwaaiers zoeken, dat valt niet altijd mee.

Alle ingrediënten voor een leuke avond zijn aanwezig en dat wordt ook. De spelers en begeleiders hebben er duidelijk zin in. Qua spelniveau doet de jeugd zeker niet onder voor de volwassenen die op 25 november aan de bak mogen. Er wordt geconcentreerd en met passie gespeeld. 

moonlight003 300En als iedereen terugkeert in het clubhuis, dan blijkt dat er twee teams ex aequo op de eerste plaats zijn geëindigd. Zowel het team met Guus van Poppel, Merijn Verscharen en Nadir Greefhorst behaalde 29 punten, maar dat gold ook voor het team bestaande uit Bob Beeck, Bram Sinnema en Olivier Timmermans. Er waren dus twee eerste prijzen te vergeven, en aldus geschiedde. 

De jeugdcommissie kan weer terugkijken op een uiterst geslaagd evenement. Iedereen die een bijdrage heeft geleverd bedankt!