Is golfen leuk??

Verslag Rabocompetitie Businessclub het Woold 8 mei 2014

20140508rabocompetitie1Wat er nu zo leuk is aan golfen vroegen 60 van de 70 deelnemers van de Businessclub van het Woold zich af op donderdagmiddag 8 mei, behalve natuurlijk de winnaars van die dag:

  • Dagwinnaars: Ans van Eijk en Rico van Rijsbergen
  • Longest: Lianne Dieudonné en Peter van den Akker
  • Neary: Ans van Eijk en Ton Sengers (gast)

Waarom het die middag niet zo leuk was: de regen kwam met bakken uit de hemel; twee holes lang konden de weergoden zich inhouden, maar daarna was de verleiding te groot voor ze.

Het hoogtepunt van die middag op de baan vond ik dan ook het broodje aspergesalade. Natuurlijk begrijp ik dat je de boeren ook wat moet gunnen, maar dan toch het liefst op een ander moment. Wel een schril contrast met het weer in Thailand: half bewolkt en 36 graden die dag. Een klein beetje daarvan kregen we ‘s avonds mee tijdens het diner in Thaise stijl met gerechten met exotische namen, zoals Pho Pia Tod, Tom Kha Gai en Neam Sod.
Voortreffelijk bereid door onze ‘Woold koks’, perfect uitgeserveerd door onze ‘Woold bediening’ aan de intussen gedouchte en opgedroogde verzopen katjes en katers.
Mooi om te zien dat een hoop ellende weer snel vergeten wordt door de combinatie van goed eten en alcohol.

20140508rabocompetitie2Een goed gebruik is de bedrijfspresentatie, deze keer Dispolab met aan het roer Peter van den Akker. Dispolab Nederland BV is een groothandel in laboratoriumartikelen. Het bedrijf werd door Peter opgericht in 1992 toen hij werkeloos thuis kwam te zitten. Peter had twee opties: óf zijn huis verkopen óf voor zichzelf beginnen. Dat laatste heeft goed uitgepakt, getuige het feit dat het bedrijf nu een omzet heeft van 10 miljoen euro met 45 werknemers.
Wat voor producten ze maken? Peter noemde het ‘wegwerprommel voor milieulaboratoria’, maar als je de website (www.dispolab.nl) bekijkt doet hij zich daarmee absoluut te kort.
Dispolab levert in Nederland maar ook aan laboratoria over de grenzen. Het bedrijf groeit nu uit zijn jasje, reden om de 2000 vierkante meter in Asten binnenkort te verruilen voor 12.000 vierkante meter in Someren. Peter vindt dat zowel klant als personeel centraal moet staan en noemt als kernwaarde voor zijn succes: vertrouwen. We zien Peter zeer regelmatig op de golfbaan; intussen een verdienstelijk golfer die, zoals hij zelf zegt, ‘het moet hebben van zijn trainingsarbeid in plaats van zijn talent’. Bescheiden, dat wel.

Er was tijdens de bijeenkomst ook nog sprake van een rectificatie. Tijdens de vorige bijeenkomst werd Theo Lankhorst getooid met het jasje van de winnaar, maar dat had om de schouders van Stephan Langedijk moeten hangen. Hierbij laaide overigens onder de leden de discussie op over, om het diplomatiek uit te drukken, de wellicht discutabele combinatie van 9-holes en 18 holes in de wedstrijduitslag. Is wel een punt om over na te denken.

Nog een aantal data om te noteren:

  • 22 mei: Demonstratie diverse materialen door Rob Mouwen
  • 12 juni: Business Challenge
  • 10 juli: Golf Experience op een baan nabij Aken

We vertrouwen er op dat op 12 juni de weergoden ons goed gezind zijn, want het beloofd weer een geweldig spektakel te worden.