Hoe vergaat het onze jeugdteams?

jeugd 1 360Zondag 10 juni was het tijd voor speelronde 2 in de jeugdcompetitie. Jeugd 1 speelde tegen Land van Thorn op de Peelse Golf, Jeugd 2 mocht aantreden tegen het team van Welderen op de Stippelberg.

Net als vorige week begon Jeugd 1 erg voortvarend. Zowel het koppel Jules & Lars als het koppel Guus & Ruth won hun foursome overtuigend, waardoor het opnieuw 4-0 stond met de lunch. In tegenstelling tot vorige week was het verschil in handicap met de tegenstanders niet zo groot en hierdoor kon het team een stuk meer kans maken op resultaat in de middag. Deze kans lieten onze spelers niet uit de handen glippen. Jules won op hole 17, Guus op hole 14 en Ruth zelfs al op hole 10. Alleen Lars had het lastig en verloor. Hierdoor werd er overtuigend met 10-2 gewonnen.

 

Dit was voor het team een erg belangrijke overwinning, aangezien een overwinning in de regel ook meteen klassebehoud veiligstelt. Vooral met in het achterhoofd dat Land van Thorn nog tegen de betere teams in de poule moet gaan spelen en dus een direct concurrent voor klasse behoud is, was deze overwinning extra lekker.

jeugd 2 360Jeugd 2 had opnieuw een zure dag kijkend naar hun resultaat. De eerste 9 holes verloren ze gezamenlijk met 3 stableford punten de singles verschil en vervolgens werd er op de tweede 9 holes in de greensomes met 1 stableford punten verloren. Hierdoor werd ook automatisch de totale wedstrijd verloren en kwam er wederom een 6-0 eindstand op het wedstrijdformulier te staan. Aangezien er 2 singles en 1 greensome werden gewonnen is dit natuurlijk extra zuur.

Maar goed, uiteindelijk is er geen man overboord en nemen we het positieve mee: Er is beter gespeeld dan in de 1e week. Voor beide teams kwam na deze speeldag een mini rustpauze, omdat afgelopen ze zondag allebei de thuisdag hadden. Vanaf nu wordt er toegewerkt naar de laatste twee competitiedagen, met hopelijk voor beide teams een goede slot in het verschiet.

Namens de jeugdteams,

 

Rens van der Schouw