Het magische getal 8

achtOp zondag de derde van de vijfde maand (= samen ACHT) verwACHTen wij als dames 1, ons eerste competitiepunt te kunnen behalen. We zijn inmiddels gewend geraakt aan verliezen en dus slapen we de nACHT voorafgaand aan deze mooie meidag in 2015 (=samen 8) uitstekend. We geven ons zelf de opdrACHT om vandaag te scoren, wat er ook gebeurt!

Ons team is inmiddels uitgebreid naar 8 dames. We hadden helaas door ziekte extra vrouwkrACHT nodig. En deze dames verzACHTen aanzienlijk de pijn. ACHTeloos passen zij zich aan en slaan een prACHTig balletje mee. Zij maken het onze tegenstanders moeilijk door tot op de ACHTtiende hole door te spelen en de tegenstander te dwingen tot het uiterste te gaan.
Competitie spelen draait niet alleen om de competitiespelers. Zo heb ik begrepen dat er verscheidene leden zijn, die reeds voor ACHTen in de morgen in de baan zijn om de bunkers aan te harken. Met man en mACHT trekken zij eventuele oneffenheden recht. Dat mogen we niet veronACHTzamen.

Er is heel wat mankrACHT nodig om dat hele competitiegebeuren te regelen en te coördineren.

De TC, bestuur van de golfvereniging, de golfpro’s, onze captain, mijn teamgenoten, medewerkers van Volentieri en management van golfbaan Het Woold hebben met veel aandACHT zorg gedragen voor een goed verloop van de NGF competitie. Die samenkrACHT zorgt voor resultaat.

Want……dames senioren overtreffen alle verwACHTingen door met de nodige strijdkrACHT voor het eerst competitie te spelen. Zij hebben heel Nederland door gezigzAGT, om uiteindelijk met veel overmACHT op de kampioenstitel af te stevenen. OngeACHT de hoeveelheid kilometers, ongeACHT beperkte competitie ervaring, zijn zij het toonbeeld van eendrACHT maakt mACHT.
Heren 1 en heren 2 treden ook daadkrACHTig op en verpulveren hun tegenstanders. Zij verdienen champAG(T)ne en een erewACHT. Gelukkig laten ze voor ons nog een slokkie van dat goddelijk vocht over en de bubbeltjes lACHTen ons op de derde avond van de vijfde maand (= samen 8) toe.

Even terug naar 3-5-2015 (= 2 x 8). Met smACHT gaan we op jACHT naar een competitiepunt. Al is het er maar 1!!! We starten goed. Want na de dubbels staan we geheel onverwACHT met 4-2 voor. (By the way: 4 x 2=8) De middag van de singels gaan we met de nodige wilskrACHT tegemoet. De bloemenprACHT van de mACHTig mooie golfbaan van Herkenbosch doet de regenval een beetje vergeten. We gaan op jACHT naar nog meer punten. We winnen de wedstrijd niet, maar we verdienen er in totaal…..8!

Aan het einde van de dag zijn het onze teamgenoten, die ons opwACHTen. We zijn zo blij als een kind, omdat ze ons toelACHTen. Ze brACHTen als cadeautje een engeltje op een golfballetje. Het is een klein gebaar, maar oh zo fijn dat ze aan ons hebben gedACHT.

Die competitie in het prille voorjaar, ja dat is toch een bijzondere periode. De golfcompetitie voelt ondertussen als dierbaar, omdat het ons allemaal samenbrACHT. Tot volgend jaar.

Namens dames 1,
Marij Coolen