Heren 3 wint driemaal op rij

heren 3 peelse 300Na het lezen van de verslagen van onze collega competitie teams kwamen we er achter dat we de verslaglegging niet hadden opgenomen in de taakverdeling binnen het team. Tijdens de borrel na onze derde overwinning op rij werd er alsnog een vrijwilliger aangewezen, ondergetekende dus, om dit op te pakken.

Het begon allemaal op 10 april toen we met ons kersverse team arriveerden op de Peelse…

Onze tegenstander voor de dag was Overbrug en het weer was fantastisch. De ochtend stond vooral in het teken van wennen aan het spelletje en elkaar. We hadden slechts 1 dubbel gewonnen, maar waren vol goede moed voor de singles. Die middag hebben we daad bij woord gevoegd en werd er slechts één single verloren. De eerste overwinning (12-6) was binnen en dat werd gevierd op het zonovergoten terras van het clubhuis.

 

Een week later mochten we aan de slag op de Gulbergen met Geijsteren als tegenstander. Het was niet zo’n mooie dag als een week eerder, maar op een korte hevige hagelbui na bleef het in ieder geval droog. De baan was helaas erg nat en speelde daardoor lang en zwaar, wat resulteerde in lange ronden. Halverwege de dag stonden we 5-1 voor en zag het er goed uit voor ons. De tegenstander gaf aan dat ze dezelfde strategie hanteerden die wij een week eerder hadden gebruikt. Kort gezegd: ze zouden ons nog wel inhalen in de middag. Niets bleek minder waar, want die middag werden alle singles door ons binnen gehengeld. Wellicht enigszins geflatteerd, maar de 17-1 overwinning was een feit.

Wedstrijd nummer drie vond plaats op Overbrug, waarbij de Gulbergen onze tegenstander was. Zoals wellicht bekend wordt er flink gewerkt aan die baan, maar desondanks was het vrij aardig speelbaar. De ochtend verliep naar wens, waardoor we met een 4-2 voorsprong konden gaan lunchen. De middag verliep juist moeizaam en op een uitzondering na was iedereen vooral in gevecht met zichzelf. Daarnaast hadden de mannen van de Gulbergen het korte spel erg goed onder controle. Desondanks werden er 3 partijen gewonnen en 1 gelijk gespeeld. Resultaat van de dag: 11-7 winst. Een mooie bijkomstigheid was dat topfavoriet de Peelse verrassend genoeg gelijk heeft gespeeld tegen Geijsteren.

Komende week zijn we gastheer en krijgen onze concurrenten de kans om zich te bewijzen op onze schitterende baan.

Onze focus ligt echter op 8 mei aanstaande, maar dat is niet alleen vanwege Moederdag. Door de uitslagen tot dusver staan we aan de leiding van onze poule en hebben we kans om over twee weken te gaan spelen voor het kampioenschap. We spelen dan op het mooie Geijsteren tegen het (op papier sterkere) team van de Peelse. Een gelijkspel zou dan al voldoende kunnen zijn, al gaan we uiteraard voor de winst! Het wordt hoe dan ook spannend…
Namens Heren 3,

Raymond Koster