Heren 3 redt het helaas niet…

midzomertoernooiNa een voortreffelijk verlopen dag op het Woold op 1 mei was de stand van zaken duidelijk. Op de slotdag van de competitie was er een kans om kampioen te worden. We stonden 1 punt voor op de Peelse, die op Overbrug verrassend genoeg gelijk hadden gespeeld tegen Geijsteren.

Op zondagochtend verzamelden we in het clubhuis van Geijsteren G&CC, het strijdveld van die dag. Er moest strijd worden geleverd, want alle wedstrijden waren van belang. De Gulbergen en Overbrug moesten strijden tegen degradatie en de Peelse en wij moesten het kampioenschap beslissen.
Een gelijkspel zou voldoende zijn, maar we wisten dat vol aan de bak moesten tegen het (op papier) sterkere team van de Peelse. Helaas bleek al gauw dat ze niet alleen op papier sterker waren. Na de dubbels stonden we 4-2 achter. We hadden al eerder een achterstand om weten te zetten in een klinkende overwinning, dus waren we na de lunch strijdvaardig en vastbesloten om de aanval in te zetten. Het stabielere spel van de Peelse bleek uiteindelijk lastig te verslaan, waardoor we uiteindelijk met 12-6 niet alleen de wedstrijd, maar ook het kampioenschap verloren.

We werden gewogen, maar helaas te licht bevonden voor de titel. De teleurstelling van het mislopen van het kampioenschap werd al redelijk snel vergeten onder het genot van een drankje op het zonovergoten terras.

Een tweede plaats met een team dat voor 2/3 uit nieuwe spelers bestaat is een prima resultaat en biedt goede hoop voor komend jaar. Heren 3 kan zich dan revancheren en de titel alsnog binnen halen. Ter afsluiting willen we Het Woold en de vereniging bedanken voor een geweldige gastdag, we kregen veel complimenten over zowel de baan als de gastvrijheid en het heerlijke eten.

Namens Heren 3,
Rico van Rijsbergen, Jan-Karel Jobse, Patrick van Rulo, Stephan Langedijk, Frans van Poppel, Theo Lankhorst en Raymond Koster